IMA SE, MOŽE SE

Ovako se troši kada ti obitelj ‘sjedi’ na milijunima: Beckhamovi ne štede kada su rođendanski pokloni u pitanju

05.05.2020 u 16:03

Bionic
Reading

Glavno je da blješti, da nije lako dostupno svima, da je raritet ili jednostavno da ga samo vi možete nabaviti. Čini se da su to neki osnovni koraci u odabiru rođendanskih poklona kada su članovi obitelji Beckham u pitanju. A da ne štede na svojim najmilijima, poznato je odavno

David Beckham je nekadašnja nogometna zvijezda, njegova supruga Victoria nakon pjevačke karijere u Spice Girls ostvarila se u modnom biznisu, a što žele raditi u budućnosti već otprilike znaju i njihova djeca - Brooklyn (21) se odlučio za studij, Romeo (17) je maneken, Cruz (15) se bavi glazbom dok osmogodišnja Harper još nije odabrala čime će se baviti.

No, u ovoj priči to je sasvim nevažno, jer ovoga puta fokus je stavljen na njihove luksuzne rođendanske poklone koje jedno drugome poklanjaju, a što je za njih zapravo sitnica, budući da je bogatstvo cijele obitelji procijenjeno na oko 320 milijuna funti. Posljednji u nizu slavljenik bio je glava obitelji - David Beckham, koji je prošle subote proslavio svoj 45. rođendan, za koji mu je njegova obitelj poklonila vintage automat za video igre vrijedan 30 tisuća kuna.

No, taj iznos je doista prava sitnica kada se pobroje svi vrijedni darovi koje su si međusobno darivali. Mnogi se još uvijek sjećaju rođendanskog poklona najmlađe članice obitelji Beckham, Harper, koja je za jedan od svojih rođendana dobila sliku Damiena Hirsta vrijednu 5,2 milijuna kuna.

Victoria Beckham, koja je nedavno napunila 46, nagrađena je putovanjem u Pariz u luksuznom privatnom avionu, dok je najstariji sin Brooklyn svoj 21. rođendan proslavio sa stilom - razuzdanom zabavom na koju je utrošeno oko 860 tisuća kuna. Za taj rođendan njegovi roditelji angažirali su Peregrine Armstrong-Jones, koji je inače organizirao i vjenčanja pojedinih članova kraljevske obitelji, točnije princeze Eugenije, ali i Petera Phillipsa. A što je točno koštalo toliko? Pa recimo da su sendviči bili punjeni Wagyju govedinom, pa je svaki sendvič u prosjeku koštao nevjerojatnih 1200 kuna, dok je prisutne zabavljao pjevač Stormzy.

2012. godine David Beckham pohvalio se 'najboljim poklonom ikada', a riječ je bila o potpisanom košarkaškom dresu Magica Johnsona koji vrijedi oko 4 tisuće kuna. Za njega je vrijednost i veća jer je veliki obožavatelj ove legende NBA košarke i često je sjedio u prvim redovima na utakmica LA Lakersa s djecom.

Prije 12 godina proslavljeni nogometaš na poklon je dobio i zlatni Appleov MacBook, za koji je plaćeno oko 86 tisuća kuna, dok su, ponovno Brooklynu, za njegov 17. rođendan poklonili potpuno novi Mercedes C-klase. Godinu kasnije, 2017. za svoj 18. rođendan mogao je napraviti i svoju prvu tetovažu i to kod poznatog tatoo majstora Marka Mahoneyja.

Te iste godine najmlađa članica i obiteljska mezimica Harper svoj je šesti rođendan provela u Buckinghamskoj palači gdje su je na čaj pozvali princ Andrew i njegova bivša supruga Sarah Ferguson, a pridružila im se i princeza Eugenie.

2015. Victorija je svog supruga za njegov 40. rođendan odvela na romantični odmor u Marakeš, gdje su im se pridružili članovi obitelji, ali i prijatelji - holivudska glumica Eva Longoria te Spice Girls Mel C i Emma Bunton. Uživanje u resortu od pet zvjezdica u konačnici je stajalo oko 400 tisuća kuna, a uključivalo je i jahanje deva kao i iluzionistički nastup Davida Blainea.

Ako svratimo malo dublje u prošlost, točnije u 2004. godinu, tada se Victoria mogla pohvaliti novim prstenom za svoj 30. rođendan koji joj je poklonio suprug, a koji je zasjenio i onaj dijamatni zaručnički vrijedan oko pola milijuna kuna. Za novi prsten, s ružičastim dijamantom, David Beckham je izdvojio gotovo 7,3 milijuna kuna. Četiri godine kasnije, nakon obiteljskog preseljenja u Los Angeles, svojoj je supruzi poklonio vinograd u popularnoj dolini Napa.

Poklon za rođendan malene Harper, a riječ je naravno o čajanki u Buckinghamskoj palači, zasjenila je njezina velika želja da za sedmi rođendan dobije ponija. Rečeno - učinjeno. Harper je ponosna vlasnica ponija vrijednog oko 56 tisuća kuna koji se nalazi u staji u obiteljskom domu u Cotswoldsu.

David je i 2001. 'nagrađen' dijamantnim naušnicama s potpisom Thea Fennella, vrijednim oko 172 tisuće kuna, a zanimljiv je i njegov poklon koji mu je 2018. dala Harper - ona je ocu, uz pomoć novca iz vlastite kasice prasice, kupila kofer u kojem se nalaze dvije čaše za vino kao i boca vina, a sve s potpisom Louisa Vuittona, vrijedan 40 tisuća kuna.