NEOBIČAN POTEZ

Imaju li novčanih problema? Osim traženja poticaja za isplatu radnika, Beckhamovi zatražili pozajmicu za kupnju stana

03.05.2020 u 19:18

Bionic
Reading

Prvo je Victoria Beckham razbjesnila javnost svojom odlukom da od države zatraži poticaje kako bi isplatila primanja svojim zaposlenicima, a sada je vijest o potraživanju zajma od banke za kupnju luksuzne nekretnine u Miamiju mnoge nagnala da zapitaju - jesu li Beckhami u financijskim problemima?

Bivša članica grupe Spice Girls, a danas dizajnerica, Victoria Beckham, prošli je tjedan donijela bezobzirnu odluku da svojih 30 zaposlenika pošalje na plaćeni dopust koji financira britanska vlada putem sigurnosnog fonda za očuvanje radnih mjesta koja su pogođena pandemijom koronavirusa, a sada su ona i njezin suprug, umirovljeni nogometaš David Beckham ponovno zbunili javnost.

Iako se njihova imovina procijenjuje na vrtoglavih 335 milijuna funti, britanski mediji otkrivaju kako su Beckhamovi uzeli zajam od 10 milijuna funti za kupnju njihovog luksuznog stana u Miamiju.

Britanski tabloid The Sun piše kako su bivša spajsica i slavni nogometaš dobili pozajmicu od banke kako bi kupili luksuzni penthouse u poznatoj zgradi u Miamiju, One Thousand Museum. Riječ je o stanu s pet spavaćih soba, bazenom, ali i heliodromom na vrhu zgrade, za koji su izdvojili nevjerojatnih 165 milijuna kuna.

Obitelj Beckham prvi je put pogledala zgradu i stan još prošlog ljeta, a da ih je oduševio na prvu, govori i to da su ga kupili samo nekoliko mjeseci nakon što je završen, no tek sada je otkriveno da im je za kupnju istog bila potrebna financijska pomoć.

'S obzirom na ogromno bogatstvo koje par posjeduje, malo je čudno što su uzeli zajam', rekao je izvor blizak paru.

'Da nisu posudili gotovinu za kupnju još jednog stana, možda ne bi morali tražiti pozajmicu za isplatu osoblja. Ako je Victoria mogla posuditi 10 milijuna funti za kupnju stana u Miamiju, vjerojatno mnogi ljudi smatraju da je mogla posuditi novac prije svega za isplatu plaća osoblju, a ne da se oslanja na novac poreznih obveznika', dodao je izvor za The Sun.

'Ona i David definitivno su vodili ekstravagantan stil života koji podrazumijeva troškove. Šteta što nije tako široke ruke i kada je posao u pitanju. Iako zajam zatražili krajem prošle godine, trenutak kada javnost saznaje za ovo ne može biti gori', smatra izbor blizak paru.

I zaista je u pravu. Zbog osuda javnosti par se proteklih dana ne oglašava na društvenim mrežama, ne bi li umirio prašinu koja se podigla i stao na kraj medijskim napisima.

Par je kredit uzeo preko svoje tvrtke Beckham Brand Limited, a navodno će ga otplaćivati po fiksnoj kamati od 2,5 posto idućih deset godina. Novi luksuzan stan Beckhamovih sastoji se od pet spavaćih soba, luksuznog bazena, kao i heliodroma na vrhu zgrade, a on je samo jedan u nizu njihovih skupocjenih nekretnina, u koje spadaju i 264 milijuna kuna vrijedna vila u Londonu, kao i dom u Cotswoldsu od 52 milijuna kuna.