NEPREPOZNATLJIVA

Ovako danas izgleda popularna Peggy iz 'Bračnih voda'

29.01.2017 u 08:12

Bionic
Reading

Glumicu Katey Sagal gledatelji dobro pamte u ulozi šašave, kičasto odjevene i natapirane crvenokose Peggy Bundy iz humoristične serije 'Bračne vode'. Od snimanja kultne serije prošlo je 20 godina, a njoj je ipak puno draža uloga koju je za nju namijenio njezin treći suprug, autor serije 'Sinovi anarhije' koju gledatelji trenutno mogu pratiti na HTV-u

Kultna obitelj Bundy stvorila je vojsku obožavatelja diljem svijeta iako je miljama daleko od idealnih televizijskih obitelji koje su vladale malim ekranima do njihova dolaska. Svojim ekscentričnim humorom ta je serija dočarala do groteske karikiranu sliku života jedne američke obitelji iz srednje klase.

Uloga Peggy Bundy prvotno je bila namijenjena Roseanne Barr. Katey Sagal je odjeću koju je nosila u seriji kao besposlena domaćica Peggy, donijela iz svog ormara jer je smatrala da njezin lik treba biti odjeven poput 'bivše konobarice'. Isto je bilo i s natapiranom perikom po kojoj je pamtimo. Iako Peggy nije bila posebno obrazovana i stalno se žalila da je suprug ne voli jer nisu imali seksualni život, ta joj je uloga obilježila život.

'Bračne vode' doživjele su ukupno 11 sezona i time stekla epitet najdugovječnije serije emitirane na matičnoj postaji FOX, a nakon završetka serije Katey se posvetila drugim projektima.

U serija 'Bračne vode' Katey je došla 1987. godine

Peggy Bundy, Bračne vode

Catherine Louise Sagal rodila se u u Hollywoodu 1954. godine, a glumiti je počela sa samo pet godina. Završila je studij na prestižnom Kalifornijskom institutu za umjetnost, a potječe iz prave showbiz obitelji. Otac Boris, ruski Židov koji je emigrirao u SAD, bio je redatelj. U nekim njegovim uratcima je i glumila, a dok je snimao film 'Girl Happy', Katey je 1965. upoznala Elvisa Presleyja koji je glumio u njemu.

Majka Sarah joj je bila producentica, a Katey ima brata Joeya i dvije mlađe sestre blizanke Liz i Jean Sagal koji se također bave glumom. Sestre su joj glumile u televizijskoj seriji 'Double Trouble'. Majka joj je preminula od srčanog udara kad je glumica imala 21 godinu, nakon čega je preuzela skrb o blizankama, a joj je otac poginuo 1981. godine na setu filma 'Treći svjetski rat'. Smrt roditelja ju je potpuno slomio pa se Katey počela drogirati i alkoholizirati, no 1986. godine se prijavila na liječenje od ovisnosti te se potpuno 'skinula'.

Love her in glasses ?? #kateysagal #love #sonsofanarchy #soa

A photo posted by Sons Of Anarchy/Katey Sagal (@kateysagalunofficial) on

Imala je turbulentan ljubavni život. Početkom sedamdesetih je bila u vezi s frontmenom grupe Kiss, Geneom Simmonsom, a od 1977. do 1981. je bila u braku s bas gitaristom Freddijem Beckmeierom. Od 1993. do 2000. bila je udana za country bubnjara i fotografa Jacka Whitea s kojim je dobila dvoje djece: Sarah Grace i Jacksona Whitea. Jedno djete, kćer Ruby Jean je rodila mrtvu u osmome mjesecu trudnoće (posvetila joj je pjesmu 'Can't Hurry the Harvest').

This one goes waaaaaay back. #kateysagal #family

A photo posted by Sons Of Anarchy/Katey Sagal (@kateysagalunofficial) on

S Kurtom Sutterom, autorom 'Sinova anarhije', vjenčala se 2004. godine na intimnoj ceremoniji u njihovoj kući u Los Angelesu. Ulogu Gemme Teller napisao samo za nju. Par ima kćer Esmé Louise koju je rodila surogat-majka jer Katey zbog komplikacija tijekom prijašnjih trudnoća više nije mogla ostati u drugom stanju. >

Fun family. #kateysagal #kurtsutter

A photo posted by Sons Of Anarchy/Katey Sagal (@kateysagalunofficial) on

Uloga Gemme Teller napisana je samo za nju

S ekipom iz serije 'Sinovi anarhije'

Za Kurta Suttera,

udala se 2004. godine

Happy Anniversary you two lovebirds. @sutterink @kateylous #kateysagal #kurtsutter #soa #sonsofanarchy #love

A photo posted by Sons Of Anarchy/Katey Sagal (@kateysagalunofficial) on

Osim glume, druga njezina ljubav je glazba - pjevanje i pisanje tekstova. Klavir je kao tinejdžerica sama naučila svirati, a 1994. objavila je svoj prvi album 'Well...', a nakon toga i albume 'Room' i 'Covered' na kojem je obradila pjesme Ryana Adamsa, Jacksona Brownea i Toma Pettya. Pjevala je prateče vokale glazbenicima poput Boba Dylana, Bette Midler te Oliviji Newton-John.

Music is my refuge #kateysagal #music #freedom #power

A photo posted by Sons Of Anarchy/Katey Sagal (@kateysagalunofficial) on

Katey Sagal 'Goodbye'