'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ'

Otvorio pitanje za 250 tisuća kuna pa napustio show: Biste li vi znali odgovor?

29.09.2022 u 21:57

Bionic
Reading

Ovotjedno izdanje popularnog kviza ‘Tko želi biti milijunaš’ otvorio je Srećko Kajić, diplomirani geograf iz Đeletovaca, točnim odgovorom na 12. pitanje

Pitanje za 125 tisuća kuna glasilo je: Alisa u zemlji čudesa svrati na ćaknutu čajanku u kojoj sudjeluju Klobučar, Ožujski Zec i tko još?. Srećko je mogao birati između guštera, gusjenice, puha ili ježa. Odlučio se se za puha i osvojio 125.000 kuna.

Na pitanju za 250.000 kuna zatražio je pomoć svog posljednjeg džokera - 'pitaj publiku'. Nije znao tko je u Hofburgu u siječnju 1896. portretirao cara Franju Josipa I. - Bela Čikoš-Sesija, Miroslav Kraljević, Oton Iveković ili Vlaho Bukovac?

Da je točan odgovor na 13. pitanje Vlaho Bukovac, smatralo je 60% publike, za Belu Čikoša-Sesiju odlučilo se njih 16%, za Miroslava Kraljevića 13%, Otona Ivekovića 11%.

'Zanimljivi rezultati. Nisam stručan za umjetnost i ne znam točan odgovor. Otona Ivekovića i Vlahu Bukovca povezujem uz slike nekakvih događaja u hrvatskoj povijesti, tako da ću odustati od odgovora. Ipak je 125.000 kuna velika svota za donedavnog studenta', kazao je Srećko. Da je odgovarao, dodao je, kao konačan odgovor naveo bi Belu Čikoša-Sesiju.

'Točan odgovor je D - Vlaho Bukovac. Portretirao je Franju Josipa I. uživo, a ne prema fotografijama, kako je to nekad bilo uvriježeno. Car je bio oduševljen brzinom i kvalitetom njegova rada, a ja sam oduševljen znanjem naše publike, rekao je voditelj Tarik Filipović i čestitao Srećku Kajiću koji je popularni 'Milijunaš' napustio sa 125.000 kuna.