PREPOZNATLJIVA OBUĆA

Otkako ih je Konstrakta nosila na Eurosongu, legendarnim borosanama raste popularnost

18.05.2022 u 20:09

Bionic
Reading

Srpska predstavnica Konstrakta je ove godine na Eurosongu u Torinu održala zanimljiv nastup te je osvojila odlično peto mjesto s pjesmom 'In Corpore Sano', a njezina neobična koreografija koja je uključivala i proizvod hrvatskog Borova, legendarne borosane nije prošla nezapaženo

Kako piše RTL, nekadašnji simbol radnica u bivšoj Jugoslaviji, danas je nezaobilazan modni dodatak svim zaljubljenicama u retro stil.

'Potražnja za njima je porasla nakon što se pojavila vijest kako će biti na Euroviziji. Ovo je dokaz kako borosana više nije samo radna obuća već i modni dodatak posebno otkada je dobila novi dizajn platna u šarenim i veselim uzorcima', rekao je glasnogovornik Borova Ivan Stažić.

Borosana danas više nije najprodavaniji proizvod Borova, ali njena prodaja je, dodaje, i dalje zadovoljavajuća.

  • +14
Konstrakta Izvor: Profimedia / Autor: Jussi Nukari / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Bili smo upoznati s time da će predstavnica Srbije na Euroviziji, Konstrakta, nositi bijele borosane. Naime, to smo saznali iz medija, isto tako i da su kupljene u poslovnici u Zagrebu. Sretni smo što je Konstrakta nosila obuću iz Borova na natjecanju koje su pratili milijuni gledatelja te izazvala toliku medijsku zainteresiranost za naš proizvod. Ovim putem želimo čestitati Konstrakti na visokom plasmanu na Euroviziji', poručio je Stažić.

Inače, borosane se mogu kupiti u trgovinama Slovenije, Austrije i Njemačke no nema ih u Srbiji, pa je Konstrakta svoje bijele borosane nabavila u Zagrebu uz pomoć Dejana Aćimovića i Zrinka Ogreste.

Naime, kako je objavio portal Nova.rs, Konstraktin tim stupio je u kontakt s Dejanom Aćimovićem, glumcem koji živi u Zagrebu te koji joj je nabavio borosane po cijeni od 250 kuna. Cipelu s kutijama potom je uručio Zrinku Ogresti, redatelju koji je prilikom svog dolaska u Beograd dostavio paket pjevačici.