NIJE JOJ LAKO

Ostao joj je samo Candy: Ovaj će Božić biti posebno tužan za kraljicu Elizabetu II

04.12.2020 u 09:36

Bionic
Reading

Nakon što je odlučeno da će ovo biti prvi Božić u povijesti koji će provesti sama sa svojim suprugom bez tradicionalnog okupljanja cijele obitelji u Sandringhamu, za kraljicu Elizabetu II stiže još teških vijesti

Kao i svima, ova je godina posebno teška i britanskoj kraljici Elizabeti II. Osim što je često odvojena od najmilijih zbog zdravstvene situacije i rizika od zaraze, sada je ostala i bez voljenog psa.

Naime, dobro je poznato koliko je kraljica privržena svojim ljubimcima. Još kao vrlo mlada dobila je svog prvog velškog korgija, koji su potom postali njezina velika ljubav i strast. Tijekom vladavine imala ih je ukupno 30.

Prošle godine u listopadu, uginuo je i posljednji kraljičin korgi od njih 30 te je tako prestala postojati kraljičina dinastija preslatkih korgija, pokrenuta daleke 1944. godine, kada je Elizabeta II dobila svog prvog korgija Susan kao poklon za svoj 18. rođendan.

Kraljica Elizabeta II. sa psima Izvor: Profimedia / Autor: STF / AFP / Profimedia

Tako je prošle godine odlučila da ih više neće pariti, kako ne bi ostali za njom nakon što ona umre.

Prije nekoliko dana napustio ju je još jedan njezin voljeni ljubimac - dorgi Vulcan, te je kraljica ostala s tek jednim, Candyjem. Iako nije poznat razlog odlaska njezina malenog ljubimca, javnost je znala da je star skoro 13 godina.

Psi su kraljici Elizabeti bili velika utjeha posebno proteklih mjeseci, koje uglavnom provodi sama ili sa svojim suprugom princom Philipom u škotskom dvorcu Balmoralu. Tamo se pokušavaju zaštiti od koronavirusa koji već deset mjeseci hara svijetom i odnosi sve više žrtava.

Zbog posebnih mjera koje je izdala britanska vlada, monarhija je odlučila da će ovaj Božić i blagdani biti mnogo drugačiji od ostalih. Uobičajeni protokoli i okupljanja u Sandringhamu su otkazani te će ovo biti prvi puta u povijesti da kraljica provodi Božić sama u društvu svog 99- godišnjeg supruga Philipa u dvorcu Windsor.