A GDJE SU MASKE?

Za njih pravila čini se ne vrijede: Kraljica Elizabeta II i princ William zbog ovog su poteza doživjeli osudu javnosti

16.10.2020 u 11:05

Bionic
Reading

Prvi puta od ožujka ove godine kraljica Elizabeta II pojavila se na nekom javnom događaju, van kraljevske rezidencije, a javnost je ostala osupnuta činjenicom da 94-godišnja vladarica nije nosila zaštitnu masku za lice unatoč pandemiji koronavirusa, a u primjeru ju je slijedio i njezin unuk, budući prijestolonasljednik princ William

Kraljica je, u pratnji unuka i budućeg kralja, princa Williama, stigla u Salisbury odjevena u ružičasti kaput Stewarta Parvina, dok je na glavi, u istom tonu, imala šešir s potpisom Rachel Trevor Morgan. No, ono što su svi odmah zamijetili je da Elizabeta, baš kao ni njezin unuk, na lice nije stavila zaštitnu masku.

Za Williama je ovo poprilično čudno, budući da se na prethodnim događanjima uredno pojavljivao s maskom na licu, a kraljica, zbog svojih poznih godina, itekako bi trebala strahovati da se ne zarazi koronavirusom.

Izvori bliski kraljevskoj obitelji tvrde kako su se ipak pridržavali nekih pravila - od socijalne udaljenosti, preko toga da se događaj većinom odvijao vani, a ne u zatvorenom prostoru, a i svi prisutni morali su se testirati na Covid-19.

Iako britanska vlada zahteijva da se maske nose, osobito u zatvorenim prostorima, kao i da se održava socijalna udaljenost, kraljica se očito time ne zamara, pa ni podatkom da je vlada najavila kazne za sve one koji to ignoriraju.

Inače, kraljica Elizabeta II još je u ožujku napustila Buckinghamsku palaču i otišla sa 99-godišnjim suprugom, princom Philipom, u samoizolaciju u dvorac Windsor te je od tada prisustvovala tek dvama događanjima - proslavi Trooping the Colour u lipnju te trenutku kada je Sir Tom Moore proglašen vitezom.