bliži se ročište

Oskarovka u problemima: Uskoro će se morati braniti pred porotom

21.03.2023 u 16:43

Bionic
Reading

Oscarom nagrađena glumica Gwyneth Paltrow optužena je da je 2016. skrivila nezgodu na skijaškoj stazi nanijevši teške fizičke ozljede muškarcu koji sada potražuje odštetu u iznosu od 300 tisuća dolara

Američku glumicu Gwyneth Paltrow tužio je umirovljeni optometrist Terry Sanderson koji tvrdi da je holivudska zvijezda skijala 'potpuno izvan kontrole' te ga pritom udarila na skijalištu u Deer Valley Resortu u Park Cityju u Utahu.

Sanderson tvrdi da se Paltrow sudarila s njim 'pri čemu ga je srušila, što je kod njega rezultiralo ozljedom mozga, četirima slomljenim rebrima i još nekim težim povredama.'

Uvodna riječ na suđenju, kojoj će prisustovati porota, održana je u utorak a postupak bi trebao trajati osam dana.

Lokalni mediji pišu da se Oscarom nagrađena glumica i članovi njezine obitelji u utorak pojavila na ročištu te da je ona spremna na svjedočenje pred porotom.

  • +9
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sanderson sada traži odštetu od 300.000 dolara, nakon što je njegov prethodni zahtjev za 3,1 milijuna dolara odbačen.

U podnesku tužbe piše i da Sandersonu nije pokušao pomoći ni instruktor skijanja koji je trenirao Paltrow, premda je vidio da je ozlijeđen. Nije poslao po pomoć te je kasnije optužio Sandersona da je on izazvao nesreću u 'lažnom izvješću kojim je želio zaštititi svoju klijenticu'.

Sanderson je ranije pojasnio da je tužbu podigao tek nakon tri godine jer je imao problema s odvjetnicima i jer nije mogao normalno funkcionirati zbog potresa mozga. Kasnije je i Paltrow podnijela protutužbu u kojoj stoji da je dotični Sanderson, u stvari, na skijalištu udario u nju.

  • +9
Gwyneth Paltrow Izvor: Profimedia / Autor: Image Press Agency/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Glumica je kazala i kako je bila toliko potresena zbog sudara na ski stazi da taj dan više nije skijala sa svojom obitelji. Dodala je da joj se Sanderson ispričao i rekao da je dobro.