NJEZINA TAJNA

Oprah Winfrey nikada nije izgledala bolje, a sada je otkrila i kako je izgubila kilograme

26.05.2023 u 13:36

Bionic
Reading

Modni spektakl u organizaciji Louisa Vuittona u Italiji slavna voditeljica Oprah Winfrey iskoristila je kako bi javnosti pokazala svoj novi izgled. Gubitak kilograma, s kojima se borila cijeloga života, donijelo joj je samopouzdanje, pa 69-godišnjakinja danas izgleda bolje no ikada

Oprah Winfrey pokazala je svoju vitku figuru ove srijede na Louis Vuitton Cruise Showu, organiziranom u Italiji, a kada se pojavila, mnogi su morali nekoliko puta pogledati kako bi se uvjerili da je riječ o 69-godišnjoj voditeljici koja je poznata diljem svijeta.

Odjevena u bijelu kombinaciju, koja je uključivala košulju tuniku i hlače širokog kraja, Oprah je naglasila struk crnim remenom, a koliko joj je gubitak kilograma dao na samopouzdanju vidljivo je iz njezinog poziranja na crvenom tepihu.

69-godišnjakinja nikada nije krila da se bori s viškom kilograma, no tek je sada uspjela napraviti ono o čemu je većinu života sanjala. Kako je otkrila, tijekom posljednjih godinu dana odlučila se na potpuno resetiranje svih navika koje je do tada imala.

  • +2
Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: Ian West / PA Images / Profimedia

Promijenila je prehrambene navike, ali i ponovno uzela u ruke kontrolu nad svojim životom. U najgorem periodu života Oprah Winfrey došla je do brojke od 107, koliko je pokazivala vaga, a i ovoga se puta odlučila na program gubitka kilograma kojim je već jednom prilikom izgubila više od 20 kilograma.

'Vrijeme je za resetiranje, čistim svoj hladnjak. Tako ću ostati na zadanom putu', rekla je još prošle godine u jednoj snimci na Instagramu. Oprah Winfrey počela je razmišljati o tome što jede i uzela je 'stvar u svoje ruke' i ponovno aktivirala se u Weight Watchersima, s kojima je i izgubila 20ak kilograma 2016. godine. Tada je rekla:

'Otkako sam počela surađivati s Weight Watchersima izgublia sam više od 20 kilograma. Iskreno vam mogu reći, više se ne borim i jedem sve što volim - tacose, tjesteninu...U niti jednom se trenutku nisam osjećala kao da mi je nešto uskraćeno.'

Inače, taj popularni sustav mršavljenja Weight Watchers osmislila je još 60-ih godina kućanica Jean Nidetch i tijekom desetljeća stekla golemu popularnost. Sam program temelji se na 4 osnovna principa - način prehrane, motivaciju za tjelovježbu, korisne navike i grupnu podršku, a uz sve se to koristi sustav bodovanja, zahvaljujući kojem svaki pojedinac može sam birati svoj obroke.

Sustav bodovanja ide otprilike ovako - 0 bodova za voće i povrće, 2 boda za većinu nemasnog mesa, ribe i žitarice, dok najviše bodova nose namirnice bogate mastima i šećerima.

  • +9
Poznati na reviji Louis Vuittona Izvor: Profimedia / Autor: PIOVANOTTO MARCO/ABACA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Kako je rekla Oprah još prije nekoliko godina, za taj oblik mršavljenja se odlučila jer je 'lakši od bilo kojeg drugog programa u kojem je sudjelovala'. 'To je način života, način prehrane koji je tako oslobađajući. Niti u jednom se trenutku ne osjećate kao da ste na dijeti i uistinu djeluje.'