udružene rockerske snage

Opća Opasnost i Atomsko sklonište snimili pjesmu i najavljuju zajedničku turneju

27.06.2017 u 17:58

Bionic
Reading

Kultna pjesma 'Pakleni vozači' grupe Atomsko sklonište, objavljena na njihovu albumu 'Infarkt' iz 1978. godine, skoro 40 godina nakon objavljivanja spojila je dvije rock grupe u novom projektu

Atomsko sklonište i Opća opasnost odlučili su 40. i 25. obljetnicu djelovanja proslaviti zajedničkom jesenskom turnejom 'Pakleni vozači' po gradovima diljem Hrvatske.

'Plan nam je od jeseni obići desetak gradova svih regija u Hrvatskoj. Na ovimkoncertima ugostit ćemo mnoge popularne glazbenike, ali i dati priliku mladim bendovima koji se tek trebaju afirmirati. Očekujte puno atraktivnih popratnih sadržaja', najavljuju članovi dvaju bendova o turneji zamišljenoj kao stage show spektakl uz automobile i motore.

Pjesma 'Pakleni vozači' samo je prvi korak na putu istoimenog projekta, s obzirom na to da je prijateljska suradnja Opće opasnosti i Atomskog skloništa kod oba benda pokrenula lavinu inspiracije koja samo čeka da se izlije u obliku novih žestokih pjesama. 'Svi članovi benda osjećaju neopisivo uzbuđenje zbog zajedničkih koncerata koji će biti jedinstvena prilika da se osjeti neodoljiv spoj odlične glazbe, vrhunske svirke i prave rock atmosfere. Mlađe generacije pozivamo da dođu i prisustvuju nečemu novom, vrijednom istraživanja, što će im se trajno urezati u pamćenje', kažu Pakleni vozači i poručuju: 'Koncept poput ovog temelj je optimizma koji krasi sve rock bendove u ova čudna vremena. Ako naši koncerti bar malo pridonesu vraćanju vjere u dobru glazbu, bit ćemo presretni jer ćemo znati da nam se veliki trud koji ova dva benda ulažu u ovaj projekt isplatio'.

Spot u režiji Marka Zeljkovića Zelje prikazuje fenomenalnu atmosferu sa snimanja pjesme u dva studija, Croatia Records u Zagrebu i 'Mak' u Gradištu.