cleopatra zu oettingen-spielberg

Ona je sve samo ne tipična princeza: Odrasla je okružena aristokratima, udala se za princa, a danas želi samo jedno - postati uspješna glumica

23.08.2022 u 06:36

Bionic
Reading

Princeza Cleopatra Zu Oettingen-Spielberg udana je za njemačkog princa Franza Albrechta. Rođena je u Švicarskoj, majka joj je Čileanka, a otac Nijemac. Kako je odrastala uz vrlo imućne rođake te se stalno ispreplitala s aristokratima, ne čudi da je na koncu zapela za oko njemačkom princu Franzu Albrechtu, za kojeg se udala i s kojim ima dvoje djece. Međutim ovu 34-godišnjakinju monarhija ne zanima. Sve što je oduvijek željela je postati uspješna glumica

Mnoge djevojčice kao male sanjaju da će jednoga dana postati princeze, udati se za princa i živjeti u kraljevstvu. Cleopatra Zu Oettingen-Spielberg to je i uspjela, ali time nisu ostvarene sve njezine želje. Ova rođena Švicarka, s korijenima u Čileu, ali i Njemačkoj, udana je za njemačkog princa Franza Albrechta, s kojim ima dvoje dječice. Prvih nekoliko godina potpuno se posvetila majčinstvu, podizanju svojih mališana, a sada je red da ostvari svoje snove.

Budući da već neko vrijeme živi u Madridu, princeza je dala intervju za magazin Hola, a evo što je sve otkrila.

'Gluma me oduvijek fascinirala i, sada kada moja djeca više nisu bebe, voljela bih se tome potpuno posvetiti. Svjesna sam da neće biti lako ni preko noći, ali spremna sam mnogo raditi za to. Gluma je za mene nešto posebno. Tjera vas da izađete iz svoje zone udobnosti i budete sto posto prisutni, a to je terapeutski i stvara ovisnost. Također, sviđa mi se ideja da mogu zabaviti ljude', kazala je pa dodala da smatra kako ima više mogućnosti za uspjeh u Španjolskoj nego u Njemačkoj.

  • +4
Cleopatra Zu Oettingen-Spielberg Izvor: Profimedia / Autor: Schneider-Press/Frank Rol / Sipa Press / Profimedia

Mnoge je ipak najviše zanimalo kako uspijeva spojiti aristokratski dio zadataka i ganjati svoj san o glumačkoj karijeri. Lijepa Cleopatra otkrila je da je mnogo jednostavnije otkako živi u Madridu, ali da još uvijek ima mnogo obveza vezanih uz dvor. Međutim tehnologija i povremena putovanja olakšavaju cijeli proces. Otkrila je da život u kraljevstvu nije uvijek lagodan i bajkovit, kako se čini običnom puku.

Zahvaljujući svom položaju Cleopatra se orijentirala na bitno te aktivno sudjeluje u brojnim humanitarnim zakladama, a posebno je aktivna u udruzi za pomoć djeci s kardiovaskularnim problemima.

'Titule ponekad više odmažu nego što pomažu. Svakako su od pomoći u poslovnom svijetu, ali u umjetnosti mislim da to nije slučaj', rekla je te naglasila da se namjerava naraditi kako bi osigurala uspjeh.

Kao rođena Švicarka, uz majku Čileanku i oca Nijemca, Cleopatra je naučila mnoge jezike, a danas aktivno govori njih tri: španjolski, njemački i engleski. Smatra se osobom otvorena uma, vrlo pristupačnom i onom koja ne teži nikakvim ideologijama.

Nekoliko godina s obitelji je živjela u Barceloni, a onda se preselila u Madrid. Taj grad opisuje kao ostvarenje svih snova.

Osim glume, princezina velika strast je moda, a nije dugo trebalo da zapne za oko svima koji ju jednako strastveno prate. Zato je u tim krugovima možda i poznatija nego u kraljevskim. Redovito se može vidjeti na svjetskim stranicama koje promoviraju uličnu modu, a njezin stil ne prolazi nezamijećeno.

'Ne mislim da imam posebno definiran stil. Odijevam se u skladu s dnevnim aktivnostima. Rekla bih da pratim trendove, ali ne slijepo. Volim sama kombinirati stvari onako kako se meni sviđaju, ali ako mi određeni trend privuče pažnju, onda ga prigrlim, a to je zato što želim biti modno osviještena. Trudim se kupovati manje, ali kvalitetnije. Volim kupovati u vintage trgovinama, ali i nabaviti komade koji traju godinama i kojima je garantirana kvaliteta', kazala je lijepa brineta pa dodala kako bi joj bilo jako naporno svaki tjedan odijevati se u skladu s kraljevskim protokolima.

'Moj suprug najviše me vidi u dnevnim varijantama, bez šminke i glamura. Mislim da mu se takva najviše i sviđam, a i meni je tako najugodnije. S vremena na vrijeme imamo obveze u kraljevstvu pa se odjenem u skladu s protokolom, ali to iscrpljuje, ne bih to mogla svaki tjedan.'

Za kraj je rekla da se za deset godina vidi kao dio nekog kreativnog tima, bilo modnog, bilo filmskog svijeta. Voljela bi ostaviti svoj trag, a razmišlja i o pisanju knjige jer joj je pisanje također velika strast.