čeka kraj pandemije

Oliver Mlakar: 'Nisam optimist. Da zaradim virus, ništa me ne bi spasilo'

05.03.2021 u 13:10

Bionic
Reading

Jedna od najvećih televizijskih legendi već je skoro dva desetljeća u penziji. Premda ga više nema na malim ekranima, taj 85-godišnjak itekako je aktivan, a mnogima je poznato da se godinama bavio svojim psima. Otkrio je kako se supruga i on nose sa životom u vrijeme haranja koronavirusa

'Cijepio bih se odmah, ali cjepiva nema. Ne zna se ni kad ćemo dobiti. Zvao sam obiteljsku liječnicu pa su rekli da ni oni ne znaju kad će dobiti cjepivo. Vidim da se sad cijepe u Zagrebu, ali i to je tako malo, svaki liječnik dobije 30-ak doza. To nije ništa. Izbjegavam druženja, čekam da ovo sve prođe. Dok se svi procijepe i sve postane sigurno. Nisam optimist. Da zaradim virus, ništa me ne bi spasilo. Sad su bolnice malo manje pune, ali na kraju će biti pune ludnice. Ova pandemija će sigurno ostaviti trag', ispričao je za portal Mirovina.hr.

Karijeru je gradio polako gradio, a najpoznatijim ga je učinila Kviskoteka Laze Goluže, što mu je i danas najdraži projekt. Od kolegica je najviše volio raditi s pokojnom Helgom Vlahović i Jasminom Nikić. S Helgom Vlahović i je paralelno Eurosong 1990. vodio uz glumca Renea Medvešeka i beogradsku voditeljicu Dubravka Marković.

'Dva su voditeljska para morala biti spremna za slučaj ako, primjerice, Helga ili ja slomimo nogu, ruku, razbolimo se… Mirisalo mi je kao da žele eliminirati Helgu, da je to bila igra s ciljem da uleti mala Markovićka', kazao je Oliver, koji se na generalnoj probi odlučio povući, zajedno s Helgom. Dva dana produkcija je bila zasuta nezadovoljstvom Zagrepčana, pristizale su čak i prijetnje da će netko razbiti dvoranu Vatroslav Lisinski ako oni ne budu vodili Eurosong.

Suprugu Dunju upoznao je u biblioteci HRT-a, u skladnom braku su 50 godina i imaju kćeri Ivu i Mašu. 'Samo smo se ugledali. Na sebi je imala žuti pulover, sivu suknju zvonolika kroja, a na nogama cipele s niskim potpeticama i remenčićem s jednom kopčom. Svaki detalj pamtim i danas – priznaje', prisjetio se.

Zahvaljujući svojih šest ljubimaca, patuljastih šnaucera, čini se da vrijeme ipak brže prolazi. Mlakaru i supruzi Dunji psići uljepšavaju dane. Žive u prirodi, na brdu iznad Samobora. Najviše ga pogađa što ne može putovati.

'Nekad smo bili jako aktivni, gotovo svaki vikend išli na neku izložbu, po cijeloj Europi. To nas je jako veselilo, držalo… to planiranje, putovanje, susreti s prijateljima, komentari, povratak doma, nagrade, pa pripreme za novu izložbu. Virus me je sasvim izbacio iz sedla', rekao je.