VOLJENI MIRAVAL

Ogorčeni Brad Pitt optužio Angelinu Jolie da je prodala svoju polovicu ruskom oligarhu i tako pokušala naštetiti ugledu vinarije

07.06.2022 u 08:31

Bionic
Reading

Bitka za skrbništvo nad njihovo šestero djece i dalje traje, a sada dobija i novi zaplet. Brad Pitt svoju je bivšu suprugu Angelinu Jolie optužio da je svojom odlukom da proda svoje vlasništvo nad dvorcem i vinarijom Miraval kako bi mu napakostila

58-godišnji Brad Pitt iznio je optužbe na račun svoje bivše supruge Angeline Jolie koja je, kako bi mu napakostila u bitki za skrbništvo nad djecom, u tajnosti prodala svoju polovicu vlasništva vinograda i dvorca Miraval u Francuskoj ruskom oligarhu, a sve s višim ciljem.

Jolie je ovim potezom navodno željela čim više naštetiti svom suprugu, dok je ruski oligarh, prema dokumentima koje je ekskluzivno na uvid dobio britanski Daily Mail, želio na taj način preuzeti potpunu kontrolu nad višemilijunskim biznisom.

47-godišnja Angelina Jolie svoje je dionice prodala kompaniji čiji je vlasnik Yuri Shefler. On je vlasnik SPI grupe, međunarodnog konzorcija koji prodaje alkohol u 160 zemalja, a među kojima je votka Stolichnaya, koja je preimenovana u Stoli.

Iako se Shefler pokušao distancirati od Putinovog režima, ljudi diljem svijeta odlučili su bojkotirati votku Stolichnayju, zbog čega je i promijenjeno ime.

  • +10
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: Massimo Insabato / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Jolie je navodnu prodaju odradila u tajnosti, namjerno držeći Pitta u mraku i svjesno kršeći sva njegova ugovorna prava. Na taj je način Jolie nastojala iskoristiti dobit, koju nije zaradila, i povrat ulaganja, koji nije napravila, a putem navodne prodaje pokušala je naštetiti Pittu', tvrde glumčevi odvjetnici i dodaju:

'Jolie je znala da će Shefler i njegove podružnice željeti kontrolirati posao koji je Pitt izgradio i potkopati njegova ulaganja u Miraval. I baš kao što je Jolie zamislila, Shefler je to i učinio. Otkako je kupio njezine dionice, Shefler je počeo destabilizirati Miravalove operacije, tražeći pristup Miravalovim povjerljivim i vlasničkim informacijama za dobrobit svog konkurentskog poduzeća.'