HRVATSKA SVE BLIŽE ZVIJEZDI

Odlična Maja Malić ispala iz showa

07.05.2010 u 23:50

Bionic
Reading

Preostalih šestero kandidata imalo je laku ulogu u večerašnjem izdanju showa jer su zahvaljujući tematskoj večeri trebali otpjevati jednu pjesmu svog idola te jednu posvećenu voljenoj osobi. Očekivale su se strastvene izvedbe, što je svih šestero kandidata i pokazalo, no gledatelje se najmanje dojmila Maja Malić zbog čega je morala napustiti show

Kao i dosad, početak je obilježila nova kreacija Anđe Marić koja se pojavila u plavoj haljini, s plavom kosom i plavim ružem za usne te nesuvislom instalacijom na lijevom ramenu, dokazujući ponovo svoju nepotrebnu ekstravaganciju. No veće je iznenađenje priredio Tony koji je objavio da će petero odabranih kandidata nastupati na njegovim koncertima, a prvi od njih je Duje Stanišić, koji će pjevati u Umagu s popularnim pjevačem. Poseban gost showa bio je prošlogodišnji pobjednik Bojan Jambrošić, dok je Antonija ovog petka očarala sve svojim dekolteom.

Večer je otvorio sjajni Juraj Jurlina pjevajući hit Lennyja Kravitza 'Are You Gonna Go My Way', i to izuzetno uvjerljivo, žestoko, ali s primjerenom dozom svoje osobnosti, zbog čega mu je i žiri iskreno čestitao, ne navodeći nikakve zamjerke. Drugu pjesmu, 'Budi ponosan' (Majke), posvetio je svom mlađem bratu, otpjevavši je pun neskrivene strasti i više nego uvjerljivo te joj dodajući novu dimenziju svojim ekspresivnim nastupom. Ako ga je Bare gledao, sigurno je bio ponosan. Duje Stanišić pokazao se večeras u ozbiljnom svjetlu odlučivši se za izuzetno zahtjevnu pjesmu 'Caruso' Luciana Pavarottija, kojeg je izdvojio kao jednog od svojih najvećih idola. Izvedba je doista bila zapanjujuća, jer je Duje pokazao snagu svog glasa i dubinu emocija koje je u stanju unijeti u pjesmu. Drugu je pjesmu posvetio svim ljudima kojima je dosta nepravde i na neki je način iznenadio sve jer je riječ o nabrijanoj pjesmi odličnih stihova grupe TBF - 'Heroix'. I izvedba je bila izvan svih očekivanja. Kao da je sam stajao iza tih stihova pjevajući ih punog srca i čvrstog stava.

Maja Malić je kao prvu otpjevala pjesmu Nine Badrić 'Za dobre i loše dane' posvetivši je svim ljudima koji su imali loše iskustvo u ljubavi, dok je kao svog najvećeg pjevačkog idola navela Aliciu Keys izvodeći njezin hit 'Superwoman' koji je pak posvetila svojoj mami, baki, ali i svim ženama. I dok je izvedba Nininog hita bila prilično dobra, ali ne i impresivna, 'Superwoman' Alicie Keys u njezinoj je izvedbi bila jednostavno fantastična - poput globalne zvijezde koja je gostovala u lokalnom showu - što, očito, nije mislila i publika pred malim ekranima. Hrvatska country zvijezda Jurica Gorša jedva je dočekao da izvede pjesmu svog heroja Johnnyja Casha 'Ghost Riders' jer je bio i više nego uvjerljiv i odličan. Zanimljivo je da je obožavanje Casha obrazložio činjenicom da je Johnny najveća flegma i da pjeva o životu kakav jest. Izvedba za čistu peticu. Drugu pjesmu posvetio je svojoj sestri koja je strastvena obožavateljica Đorđa Balaševića. Nažalost, bio je prilično neuvjerljiv i nesiguran, kao da mu je prvi nastup, mada ga je žiri ponovo nahvalio, ali najviše ističući njegove zabavljačke sposobnosti.

Vilibald Kovač odlučio se za rock klasik grupe Deep Purpple 'Soldier Of Fortune' Ritchieja Blackmorea. Što zbog toga jer je u pitanju njegov heroj, a što zbog toga, kako je naglasio, jer mu je rock balada predstavljala izazov koji je položio s odličnom ocjenom, jer je i skeptični Fox priznao da je impresioniran njegovim pjevanjem. Potom je pjevao 'Bitangu i princezu' Bijelog dugmeta, pjesmu koju često izvodi grupa njegovog tate Veseli dodatak, a osim tati i njegovom bendu, šarmantno ju je posvetio svojoj curi. I ponovo izvedba na mjestu, s rokerskim nabojem i vrlo dobrim aranžmanom pratećeg benda. Vanna je pak idol Kim Verson koja je s neskrivenim zadovoljstvom izvela njezinu pjesmu 'Početak i kraj' te ponovo ostavila žiri bez daha, i to s pravom, jer joj je taj nastup bio jedan od najuvjerljivijih. Djelovala je kao da izvodi svoj najveći hit, samouvjereno, sigurno i uvjerljivo. Potom je otpjevala 'Let Me Be Youre Soldier' Celine Dion, što je zvučalo kao da ju je Celine osobno podučavala pjevanju. Uz sve komplimente zbog toga, još je više zadivila izjavom da posvećuje pjesmu borbi protiv nasilja u obitelji, pokazavši svoju društvenu osviještenost.