nekadašnja Yu zvijezda

O Rudiju je pjevala 1983. godine, a evo kako danas izgleda

14.04.2017 u 13:38

Bionic
Reading

Dragana Šarić poznatija kao Bebi Dol bila je pjevačka zvijezda Jugoslavije poznata po ekscentričnom odijevaju, ali i zavidnim vokalnim sposobnostima. I danas je aktivna na sceni, a nedavno je ta otkačena 54-godišnjakinja odlučila promijeniti ime. U njezinim dokumentima sada piše ime Dana Todorović

Jednu od najoriginalnijih pjevačica s područja bivše Jugoslavije mnogi pamte po hitovima kojima je žarila i palila osamdesetih - 'Rudi', 'Brazil', 'Mustafa', 'Inš-Alah' i mnogim drugima.

Bebi Dol još uvijek pjeva i nastupa, a tijekom gostovanja u emisiji 'Rada sam' na TV Pinku šokirala je voditeljicu Radu Radenović kada joj je otkrila da ima novo ime.

'Sve je još bolje otkada više nisam Dragana Šarić nego Dana Todorović. Uzela sam svoje crkveno ime i muževo  prezime', rekla je, a voditeljica ju je pitala je li joj je barem ostalo umjetničko ime Bebi Dol.

'Ostalo je Bebi Dol, s tim što ja sad više volim reći Beba nad svim bebama', u svom stilu je odgovorila.

Objasnila je kako je 80-ih godina nastalo njezino umjetničko ime.

'Jedne noći kad je trebalo osmisliti omot za taj moj singl došlo je to ime Bebi i prezime Dol. Mislila sam da tako mogu sačuvati privatnost. Ime je smislio, evo reći ću, iako možda on ne bi volio da se spominje u tom kontekstu, Srđan Šaper. Kao što sam ja smislila puno stvari za njega, tako je i on riješio ovaj problem. On je bio 'kum'', otkrila je Dana Todorović.

Kako je poznato da je pjevačica bila u vezi s Massimom Savićem, s kojim je među ostalim snimila duet 'Sunce sija, trava miriše', progovorila je i na tu temu. Otkrila je da je, kad ga je prvi put ugledala, mislila da je gej.

'Vraćam se s neke turneje i ugledam Massima u avionu, upoznamo se i ja mu odmah na prvu loptu kažem: 'Čovječe, ti si gej.' On se odmah naljutio na mene zbog toga i dugo nije htio razgovarati sa mnom. Poslije nekoliko mjeseci sreli smo se na nekom tulumu i tu je započela naša ljubav', prisjetila se pjevačica.

Osim Massima, tijekom karijere često je gostovala na albumima drugih autora te snimala s raznim glazbenicima poput grupe Leb i sol, YU grupe, Idola i Olivera Mandića.

Neko vrijeme, od 1984. do 1986. godine, živjela je u Egiptu te nastupala u elitnom kairskom hotelu Sheraton, a 1986. godine se vratila u Jugoslaviju. Beogradska pjevačica često je sudjelovala na domaćim festivalima te je često osvajala visoka mjesta i nagrade za interpretaciju. Okušala se i kao glumica u epizodi serija 'Lisice' i 'Bolji život'.

I privatno je uspješna. Prije tri godine udala se u Beogradu nakon pet godina veze za Aleksandra Todorovića. Ceremoniji građanskog sklapanja braka među dvadeset uzvanika prisustvovao je i njezin dugogodišnji prijatelj Oliver Mandić.

#BebiDol #BabyDoll #Singer #Music #tb

A post shared by Bebi Dol (@bebisaric) on