OBITELJ NA OKUPU

Novo raskošno slavlje: Pogledajte kako je izgledalo krštenje luksemburškog princa

04.06.2023 u 19:48

Bionic
Reading

Nakon kraljevskog vjenčanja princeze Alexandre krajem travnja, velika kneževska obitelj Luksemburga ovoga vikenda ponovno se okupila kako bi proslavila krštenje malenog princa Francoisa

Veliki vojvoda Guillaume i njegova supruga, Velika vojvotkinja Stephanie, u prisustvu najmilijih i prijatelja proslavili su primanje sakramenta krštenja svog mališana u crkvi Fischbach.

Na fotografijama koje je dvor Velikog Vojvode podijelio na Instagramu, sićušni princ, koji je rođen 27. ožujka, nježno je odmarao u majčinom naručju tijekom vjerske ceremonije.

Njegov stariji brat, princ Charles, koji je upravo napunio tri godine, mahao je fotografima dok je ruku pod ruku sa svojim tatom stigao u crkvu.

Brižni djed i baka, veliki vojvoda Henri i velika vojvotkinja Maria Teresa također su bili prisutni, kao i nedavno udana princeza Alexandra, koja je postala krsnom kumom malenog princa Francoisa.

Fotografije podijeljene na društvenim mrežama zabilježile su obje strane obitelji ispred crkve nakon ceremonije krštenja koju je predvodio luksemburški nadbiskup, kardinal Jean-Claude Hollerich.

Novo veliko slavlje u redovima velike kneževske obitelji Luksemburga uslijedilo je nakon što je krajem travnja u bračnu luku uplovila princeza Alexandra.

Svom odabraniku, Francuzu Nicolasu Bagoryju, izrekla je sudobonosno 'da' na civilnoj ceremoniji vjenčanja u gradskoj vijećnici u Luksemburgu, a tjedan dana kasnije u crkvi Saint Trophyme u Bormes-les-Mimosas.

  • +2
Vjenčanje princeze Alexandre od Luksemburga i Nicolasa Bagoryja Izvor: Profimedia / Autor: Luxpress/Jean-Claude Ernst / Zuma Press / Profimedia

Alexandra i Nicolas zaruke su objavili u studenom prošle godine. Inače, princeza Alexandra je kćer velikog vojvode Henrija i velike vojvotkinje Marije Tereze od Luksemburga, a tečno govori i nekoliko jezika.

Osim što je aktivna u svojoj kraljevskoj obitelji, princeza Alexandra - koja je šesta u redu za prijestolje - također radi kao profesionalni lingvist.

Imala je devet godina kada je njezin otac stupio na prijestolje 2000. nakon što je Alexandrin djed abdicirao u njegovu korist. Nicolas, koji je odrastao u Bretanji u Francuskoj, pak radi na društvenim i kulturnim projektima u Parizu, gdje živi.

  • +4
Vjenčanje princeze Alexandre od Luxembourga Izvor: Profimedia / Autor: Olivier Huitel / Pacific coast news / Profimedia