od idućeg ponedjeljka

Nova sezona hvaljene domaće dokumentarne serije 'Opstanak'

15.04.2021 u 14:39

Bionic
Reading

U drugoj sezoni dokumentarnog serijala 'Opstanak' autorska ekipa predvođena Dubravkom Merlićem istražuje i analizira poteškoće i zastoje u kojima se nalazi hrvatsko gospodarstvo te pokušava ponuditi rješenja koja bi pomogla Hrvatskoj da dostigne gospodarske standarde razvijenijih zemlja Europske Unije

HRT od ponedjeljka, 19. travnja na Prvom programu od 20:10 sati započinje s premijernim prikazivanjem druge sezone domaće dokumentarne serije 'Opstanak'.

Sadašnji trenutak hrvatskog gospodarstva obilježava ključno pitanje: zašto je Hrvatska - nekada treća najrazvijenija država istočne i jugoistočne Europe, odmah iza Češke i Slovenije - u međuvremenu relativno zaostala za svima te se zajedno s Bugarskom nalazi na dnu Europske Unije. Jesu li uzroci svih gospodarskih poteškoća objašnjivi isključivo posljedicama rata i privatizacijom, ili ima i drugih razloga koje treba uzeti u obzir?

U dokumentarnom serijalu 'Opstanak – druga sezona' autorski tim u šest epizoda donosi svjedočenja poduzetnika, djelatnika i analitičara koji pokušavaju objasniti stanje u poljoprivredi, energetici i turizmu. Uz to, Opstanak istražuje potencijale industrije u Hrvatskoj, kašnjenje u digitalizaciji te ulogu države u ekonomiji. U zaključnoj šestoj epizodi autorski tim pokušava predložiti poteze koji bi Hrvatsku pokrenuli s mjesta, stoji u priopćenju.

Izvor: Društvene mreže
  • Autor projekta: Dubravko Merlić
  • Scenarij: Željko Matić, Dubravko Merlić
  • Stručni savjetnik: Velimir Šonje
  • Redatelj: Igor Husak
  • Producenti: Dubravko Merlić, Matej Merlić
  • Produkcija: Castor Multimedia za HRT