ZBOG PANDEMIJE

Nova Miss Engleske nakratko odložila krunu i vratila se liječničkom pozivu: 'Želim pomoći, jer znam da mogu'

07.04.2020 u 09:14

Bionic
Reading

Bhasha Mukherjee, mlada misica koja je pobijedila na izboru ljepote u Engleskoj 2019., sve je ugodno iznenadila svojom novom odlukom. Naime, nakratko je napustila ulogu misice i vratila se svom pravom pozivu - liječničkom

Lijepa Bhasha Mukherjee koja je 2019. godine postala Miss Engleske vratila se u domovinu kako bi nastavila svoju liječničku karijeru u vrijeme koronavirusa, piše CNN.

Mlada liječnica javnosti se predstavila na prošlogodišnjem natjecanju u prosincu, a otad predstavlja svoju državu diljem svijeta, obavljajući poslove koji nemaju veze s njenom primarnom strukom. Bhasha je ambasadorica nekoliko humanitarnih udruga, i to u Turskoj, Indiji i Pakistanu, a pozvana je i u nekoliko afričkih zemalja kako bi obnašala dužnosti vezane uz rad pojedinih organizacija koje se bave uglavnom humanitarnim radom.

Međutim, sve to sada je stavila na čekanje i odlučila pomoći u borbi protiv pandemije koronavirusom maksimalno. Vratila se na poziv svojih kolega iz bolnice Pilgrim u Bostonu, u istočnoj Engleskoj, u kojoj je radila prije nego što se prijavila na natjecanje ljepote.

‘Kad obavljate humanitarni posao u inozemstvu, još uvijek se od vas očekuje da stavite krunu, sredite se... Izgledate lijepo. No ja se želim vratiti kući, želim ravno na posao. Želim pomoći, jer znam da mogu’, izjavila je 24-godišnja rođena Indijka koja ima i englesko državljanstvo.

Mukherjee je u Englesku doselila s roditeljima kao 9-godišnjakinja iz indijskog grada Kolkate.