poslovni izazov

Nova karijera: Leona Paraminski postaje predavačica na američkom sveučilištu

Leona Paraminski

Leona Paraminski

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Breitenfeld

Hrvatska glumica koja već tri godine živi u Americi nedavno je dobila ponudu koju nije mogla odbiti. Leona Paraminski ovih dana počinje predavati filmsku glumu studentima na sveučilištu u Santa Barbari

Leona Paraminski odselila se 'preko Bare' kad je njezin suprug, tri godine mlađi doktor elektrotehnike Tin Komljenović dobio ponudu za postdoktorat na Sveučilištu u Kaliforniji. Ondje je proteklih godina pohađala satove jezika i glume, išla na sastanke s agentom i audicije, glumila u predstavi u kazalištu u Santa Barbari, a sada je prihvatila ponudu da na Santa Barbara City Collegeu predaje glumu pred kamerama.

(Hey Jesus)😂😂😂 I love our life journey together #partytime🎈#love #partner #friends #CA #leonaparaminski

A post shared by Leona Paraminski ☘California☘ (@leonaparaminski) on

'Ovo je potpuno novo poglavlje u mojem životu i veliki izazov. Uzbuđenje je enormno, ali za sada nemam tremu zato što ću uskoro stati pred studentske klupe. Više sam koncentrirana na dobru pripremu i jedva čekam upoznati studente, vidjeti kako dišu, uspostaviti kontakt korak po korak. Preda mnom su i velika odgovornost i velika očekivanja, ali i veliko veselje jer ću raditi s mladim ljudima', izjavila je za Večernji list.

Leona će se truditi maksimalno prenijeti studentima što više svog iskustva. Snimat će s njima razne scene, analizirati scenarije, a pomalo će i režirati.

Na pitanje koliko je izbrusila engleski jezik da može predavati, kaže: 'Amerikanci bi rekli odlično, iako mislim da još puno trebam raditi na njemu i vjerojatno nikada neću biti do kraja zadovoljna. Engleski je vrlo bogat jezik, divno zvuči i trudim se što više ispeglati naglasak. U mojim godinama to je malo teže, no olakotno je to što stalno komuniciram na engleskom, jedino doma sa suprugom govorim hrvatski. I važno je biti opušten u konverzaciji. U početku sam imala osjećaj da se više umaram ako nekoliko sati govorim na engleskom, no nakon tri godine života u Americi s lakoćom komuniciram, čak ponekad ni ne osjećam da govorim na stranom jeziku.'

Leona se u Americi priprema za audicije, piše scenarije i završila je drugi scenarij za igrani film, a utemeljila je i produkcijsku kuću. Svaki dan trči ili odlazi meditirati na plažu i prakticirati jogu. Kako je izjavila, ona i suprug Tin imaju vrlo bogat društveni život.

'Družimo se s ljudima iz cijelog svijeta na večerama, roštiljima i zabavama, a često i ugostimo prijatelje i tada im pripremam hrvatske specijalitete', otkrila je glumica. 

  • +8
  • +5

Leona Paraminski

Izvor: Cropix / Autor: Marko Todorov / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!