dirljivi trenuci

Nova danska kraljica pustila je suzu, a potez 'odmetnutog' princa govori sve

15.01.2024 u 19:10

  • +5

Danski kralj Frederik i kraljica Mary

Izvor: Profimedia / Autor: PPE / Sipa Press / Profimedia

Bionic
Reading

Danski princ Joachim u prošlosti je možda stvarao probleme kraljevskoj obitelji, no čini se da je sada spreman zaboraviti na sve nesuglasice

Novi danski kralj Frederik i kraljica Mary danas su obavili svoj prvi službeni zadatak u novim ulogama posjetivši državni parlament u Kopenhagenu.

Kraljica Mary ušetala je u palaču Christiansborg u plavoj kombinaciji zaokruženoj odgovarajućim šeširom s raskošnim perom po strani. Sve je uskladila sa salonkama iste nijanse mornarsko plave boje brenda Gianvito Rossi.

Na iznimno hladnom vremenu i po obilnoj kiši, kraljevski par dostojanstveno je slušao himnu i sve govore političara, a čitav trenutak toliko je ganuo kraljicu da su potekle i suze.

Upečatljiv trenutak zbio se kada je 'odmetnuti' princ Joachim prišao do brata mu pred čitavom javnosti izrazio podršku toplim zagrljajem, koji je jasno dao do znanja da bi sve razmirice iz prošlosti sada trebale biti završene.

  • +11
Danski kralj Frederik Izvor: Profimedia / Autor: JOHAN NILSSON / AFP / Profimedia

Ovaj svečani trenutak uveličala je i umirovljena kraljica Margrethe koja je s trona odlučila odstupiti na Silvestrovo u neočekivanom potezu - obznanivši odstupanje s kraljevske pozicije u novogodišnjem javljanju na televiziji.

PRINCEZA JOSEPHINE

Evo zašto najmlađu kćer kralja Frederika nazivaju danskom verzijom princa Louisa

Pogledaj galeriju