STIŽe novi hit

Nova BBC-jeva serija 'Vigil' prikovat će vas za male ekrane: Evo što se dogodi kada pomiješate misteriju, klaustrofobiju i odlična glumačka imena

29.09.2021 u 14:29

Bionic
Reading

U moru novih serija, kako napraviti novu koja će se izdvojiti od ostalih i postići nevjerojatni uspjeh? Posebice ako ste zapeli da to bude kriminalistička serija? Hoće li glavni lik imati mnoštvo tajni? Treba li dodati malo ljubavnog zapleta ili jednostavno angažirati neku slavnu facu zbog koje će svi poželjeti pogledati? Ako pitate autore nove BBC-jeve malo od svega recept je za hit seriju, koju su nazvali - 'Vigil'

Nova šestodijelna kriminalistička serija novi je adut BBC-ja. Iz pera autora popularne Netflixove serije 'Kruna' (The Crown) Toma Edgea i producenta najgledanije britanske serije Na dužnosti (Line of Duty) Simona Heatha stigla je policijska, kriminalistička miniserija 'Vigil'.

Radnja se odvija u Škotskoj, gdje je serija i snimana, na fiktivnoj podmornici HMS Vigil koja pripada kraljevskoj mornarici. Tajanstveni nestanak škotske ribarske koće i smrt na brodu nuklearne podmornice Trident dovode policiju u sukob s mornaricom i britanskim sigurnosnim službama.

Serija 'Vigil' briljantno je osmišljena, a priču su isto tako besprijekorno ispričale Suranne Jones, kao i Rose Leslie iz 'Igre prijestolja'. Njih dvije rade kao detektivke koje pokušavaju riješiti misteriju neobične smrti koja se dogodila na nuklearnoj podmornici.

Kako bi riješila misterij, Amy Silva, koju glumi Surrane Jones, odlazi na podmornicu na nekoliko dana kako bi ispitala posadu u klaustrofobičnom prostoru gdje je još uvijek i ubojica. U međuvremenu njezina partnerica Kristen Longacre ostaje na kopnu, istražujući svoje tragove i baveći se teorijama zavjere koje sežu dublje nego što bi itko mogao zamisliti. No, nije sve jednostavno kako se čini, a zapleta i raznih novih događanja ne nedostaje.

  • +4
Suranne Jones Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ono zbog čega se od serije očekuje da postane hit, baš kao i one poput 'Pravi detektiv', 'Kobna noć' ili 'Mare iz Easttowna', je to što se ni u ovom slučaju ubojica ne otkriva do samog kraja te je sve obavijeno misterijom, zahvaljujući čemu se gledatelje prikovalo za male ekrane.

Vigil | Trailer - BBC Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Dodatan plus je i što se radnja odvija na podmornici, zbog čega je savršena za dodatnu misteriju, ali i za osjećaj klaustrofobije kod gledatelja, a naodmet nije bila ni briljantna Suranne Jones u glavnoj ulozi koja ne samo što mora otkriti ubojicu, već se mora boriti i sa svojim traumama iz prošlosti, koje se iz epizode u epizodu otkrivaju, a seriju možete geldati na Pickbox NOW servisu, sostupnom u sklopu MAXtv-a.