BOJANA MAGLAIĆ

Njihovoj ljubavi došao je kraj: Zlatka Matešu nakon deset godina veze ostavila 34 godine mlađa menadžerica

10.09.2020 u 10:47

Bionic
Reading

Iako je često govorio da je spreman za četvrti brak, od istog s Bojanom Maglaić ipak neće biti ništa. Nakon deset godina veze s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom 34 godine mlađa menadžerica odlučila je okrenuti novu stranicu u životu i krenuti dalje bez njega

'Nakon deset godina predivne veze odlučila sam krenuti dalje, nekim novim životnim putem. Osjećam da trebam dati priliku novim stvarima i izazovima. Također, jednoga dana voljela bih imati i vlastitu obitelj. Oboje smo dugo razgovarali o tome, objasnila sam Zlatku što želim u budućnosti i u potpunosti me podržava u mojoj odluci. No lagala bih kad bih rekla da je bilo lagano. Zlatko i ja smo puno godina proveli zajedno, a mislim da nam tugu olakšava to što sada imamo kvalitetan prijateljski odnos. I dalje se često čujemo i vidimo i to će uvijek biti tako, čak i kad netko od nas opet bude u vezi.'

Izjavila je to za magazin Glorija Bojana Maglaić, menadžerica koja je nakon 10 godina provedenih u vezi s 34 godine starijim predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom odlučila okrenuti novu stranicu u svom životu i krenuti dalje bez njega.

Sada već bivši par upoznao se krajem 2010. u tada popularnom zagrebačkom klubu People's, a nakon što su se čuli telefonski za Novu godinu, Mateša je pozvao Bojanu Maglaić da mu bude pratnja na Snježnoj kraljici na Sljemenu. Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora tada je još uvijek bio u vezi s mongolskom manekenkom, 32 godine mlađom Tujom. Tjedan dana nakon Snježne kraljice Mateša je otputovao na Šri Lanku i prekinuo vezu s Tujom te se vratio već tri dana kasnije u Zagreb kako bi izveo Bojanu na večeru.

Iako su za vrijeme trajanja njihove veze često bili pod povećalom javnosti i meta zlih jezika zbog velike razlike u godinama, na to su se s vremenom navikli, a Bojana je priznala kako je i njezina obitelj prihvatila na kraju danas 71-godišnjeg Zlatka, iako je s time najviše problema imao njezin otac.

  • +6
Zlatko Mateša i Bojana Maglaić Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Zlatko Mateša nikada nije krio da ga je Bojana u potpunosti osvojila, a čak je nakon samo šest mjeseci njihove veze najavljivao i četvrti brak s njom. 'Ludo sam zaljubljen. Ženio sam se i razvodio tri puta, a želim se oženiti i četvrti put. Zašto ne, bilo bi to jako lijepo', izjavio je tada.

71-godišnji Mateša, bivši hrvatski premijer s najduljim stažem nakon Ive Sanadera i najdugovječniji predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, poznat je kao veliki ljubitelj žena. Njegova prva supruga Biserka bila je sutkinja Upravnog suda, a s njom ima sina Zlatka koji je ime dobio po obiteljskoj tradiciji da najstariji sin dobiva upravo to ime. Brak je izdržao tek nekoliko godina, a nakon razvoda ostao je u dobrim odnosima s njom, baš kao i sa svim svojim bivšim partnericama.

Razvod ga nije obeshrabrio niti mu poljuljao vjeru u ljubav, a njegova druga supruga zvala se Jasna i radila je kao referentica u poduzeću Ina trgovina, u kojoj je i Mateša radio od 1978. do 1990. godine. Brak je trajao 13 godina, no tijekom njega nisu dobili djecu. A onda je ljubav pronašao u kćeri 'svog šefa', 16 godina mlađoj kćeri tadašnjeg premijera Franje Gregurića.

Liječnicu dermatovenerologinju upoznao je na večeri, a Mateša je uvijek tvrdio da je tek kasnije doznao čija je ona kći. Zli jezici tvrdili su da je premijersku funkciju 'dobio u miraz', no on se nije obazirao na to. Nakon nekoliko godina veze ozakonili su je brakom i to tajnim vjenčanjem 21. prosinca 1994. u Mariji Bistrici samo pred kumovima.

'Nakon vjenčanja otišli smo na piće kod velečasnog u župni dvor i to nam je bilo svadbeno slavlje. Ali vrlo romantično. Veliki sam protivnik ceremonija i banketa. Sjedenje u restoranima zaista ne volim i poludim ako za bilo kojim stolom sjedim dulje od dva sata', otkrio je svojedobno Mateša. Samo nekoliko tjedana prije negoli je postao premijer, Sanja Gregurić Mateša rodila je djevojčicu Elu, a njihov brak trajao je do 2007. godine.

Tijekom godina pričalo se i kako je u vezi sa Slavicom Radić, bivšom gospođom Ecclestone, no on je uvijek govorio da su oni već desetljećima prijatelji.