KONTROVERZNA PRVA DAMA

Njezina je zadnja: Brigitte Macron na udaru javnosti, prozvali je novom Marijom Antoanetom

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 01.02.2019 11:09
  • Objavljeno 01.02.2019 u 10:10
Brigitte i Emanuel Macron

Brigitte i Emanuel Macron

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nova knjiga, pod nazivom 'Madame La Presidente', koja je u potpunosti posvećena francuskoj prvoj dami, otkriva neke javnosti još uvijek nepoznate detalje o Brigitte Macron, a jedan od zanimljivijih zasigurno je onaj da ona ima toliki utjecaj na svog supruga, francuskog predsjednika, da mu čak odabire članove užeg kabineta

Otkako je izabran za francuskog predsjednika, Emanuel Macron ne prestaje puniti novinske stupce. Politika nije uvijek u prvom planu jer ga u većini slučajeva itekako zasjeni njegova supruga Brigitte Macron. Osim zbog velike razlike u godinama, potom skandala zbog toga što ga je zavela dok je još bio učenik, a ona učiteljica, mediji o gospođi Macron pišu i zbog njezina modnog izričaja, ali i utjecaja na supruga.

  • +3

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako donosi najnovija knjiga o Brigitte Macron autorica Ave Djamashidi i Nathalie Shuck, nazvana 'Madame La Presidente', njezin je utjecaj na Macrona golem, a ide toliko daleko da mu ona sama bira članove užeg kabineta. Ako je vjerovati autoricama, upravo je ona imala utjecaja u odabiru ministra obrazovanja Michela Blanquera, a uvjerila je i svog supruga da izbjegne susret s Nicolasom Hulotom, nakon što je ovaj dao ostavku na mjesto ministra okoliša.

Utjecaj Brigitte Macron na predsjednika mnogima smeta i njegov bliski krug suradnika navodno je postao izuzetno ljubomoran na prvu damu, a sve to, šuška se, ide toliko daleko da neki čak žele da umre.

No Brigitte Macron napravila je i mnogobrojne pogreške u svojim odlukama, poput one da je dopustila novinarima Le Mondea da uđu u Elizejsku palaču i vide kako napreduje renovacija vrijedna 600 tisuća eura, i to samo tri dana prije negoli su na ulicu prvi put izašli 'žuti prsluci' zbog visokih poreza i niskih plaća.

  • +12
  • +9

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zbog svega toga Brigitte Macron prozvali su novom Marijom Antoanetom, posljednjom kraljicom Francuske, omraženom zbog rasipništva, ali i skandala.

Unatoč dobivenom nadimku, mnogi tvrde kako je upravo zahvaljujući njoj Emanuel Macron postao francuski predsjednik: 'On joj duguje sve. Postao je predsjednik samo zahvaljujući njoj', rekao je izvor blizak predsjedniku.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!