ZASMETALE Im TENISICE

Brigitte Macron na meti kritika zbog odabira obuće

28.01.2019 u 12:08

Bionic
Reading

S predsjednikom Emmanuelom Macronom prva dama Francuske trenutno se nalazi u trodnevnom posjetu Egiptu, a prilikom dolaska u drevni hram njezin odabir obuće mnogima je zasmetao

Poznata kao velika ljubiteljica modnih komada s potpisom luksuzne francuske kuće Louis Vuitton, 65-godišnja Brigitte Macron prilikom posjeta kultnom egipatskom hramu Abu Simbel osvanula je u sivom odijelu modernih značajki, koje je odlučila nositi s maslinastozelenim tenisicama Louis Vuitton.

Riječ je o takozvanom modelu Run Away koji se još uvijek ne nalazi u prodaji, no identičnim modelima cijena iznosi gotovo 5500 kuna.

Drevni hram koji je Brigitte posjetila u pratnji supruga sagrađen je za vrijeme vladavine čuvenog egipatskog faraona Ramzesa II i star je više od tri tisuće godina, a u posjetu hramu uz brojne visoke dužnosnike pridružio im se egipatski predsjednik Abdel Fattah al Sissi i direktorica Francuskog instituta za arhitekturu Laurent Bavay.

  • +3
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Prvoj dami Francuske mnogi su zamjerili to što je za posjet drevnom hramu odlučila nositi neformalnu obuću, no sveukupan dojam pokušala je spasiti formalnijim odabirom sivoga odijela s modernim detaljima, poput proreza na nogavicama i efektnog patentnog zatvarača na sakou.

Trodnevni posjet Egiptu predsjednički par Macron odlučio je odraditi u vrijeme prosvjeda Žutih prsluka, na kojima se kritizira Macronova vlast i koji se i dalje održavaju na ulicama Francuske.