JACK I MERCEDES KILMER

Nitko nije ostao ravnodušan kada su se umjesto Vala Kilmera na premijeri njegovog dokumentarca pojavili oni

09.07.2021 u 08:17

Bionic
Reading

Legendarni Val Kilmer nije mogao poželjeti bolju podršku na crvenom tepihu filmskog festivala u Cannesu. Samo zbog njega u Francusku su stigli Jack i Mercedes Kilmer, koji premijeru dokumentarnog filma o slavnom ocu Valu Kilmeru nisu željeli propustiti

Iako se legendarni Val Kilmer nije pojavio na crvenom tepihu na događaju organiziranom povodom premijere njegovog dokumentarnog filma na Filmskom festivalu u Cannesu, imao je najbolje moguće predstavnike. Pred fotografe su tako izašli njegov 26-godišnji sin Jack i tri godine starija kći Mercedes i sa osmijehom odradili očev posao.

Val Kilmer njih je dobio tijekom osmogodišnjeg braka s Joanne Whalley, a iako su i sami krenuli očevim stopama, Jack i Mercedes nisu pretjerano poznati javnosti.

26-godišnji Jack Kilmer do sada je glumio u dvadesetak filmova, a najpoznatija mu je uloga u filmu 'Palo Alto' iz 2013. godine te uloga Pellea Deada Ohlina u norveškom 'Lords of Chaos' iz 2018. Utjelovio je i Ozzyja Osbournea u njegovom spotu 'Under the Graveyard'.

  • +2
Mercedes i Jack Kilmer Izvor: Profimedia / Autor: Mickael Chavet / Zuma Press / Profimedia

Njegova tri godine starija sestra također se predstavlja kao glumica, ali i producentica. Mercedes Kilmer je imala priliku glumiti i sa slavnim ocem i to u filmu 'Paydirt'.

Inače, u isječku iz dokumentarnog filma 'Val' objavljenom na YouTubeu, Val Kilmer se dotaknuo svoje borbe s dijagnosticiranim rakom grla objasnivši kako svoju priču sada želi ispričati više nego ikad. Prema njegovim riječima, deseljećima je pokušao pronaći svoj glas kroz filmske uloge, a za sebe kaže kako je jedno osjetljivo i inteligentno ljudsko biće s dušom klauna. 

U kinodvorane dokumentarac stiže 23. srpnja, dok će na Amazon Primeu biti dostupan od 3. kolovoza.