NEMA POMAKA

Nikolina Pišek: 'Strašna je ideja da se Una i ja izbrišemo kao da nikad nismo postojale'

19.04.2023 u 08:58

Bionic
Reading

U svibnju će biti godinu dana otkako je iznenada preminuo beogradski povjesničar umjetnosti i suprug voditeljice Nikoline Pišek, Vidoje Ristović. Sve od tada traje i mučna borba oko njegovog nasljedstva, a poznata voditeljica odlučila je da više neće šutjeti

U velikom intervjuu, kojeg je dala za Jutarnji list, voditeljica RTL-ovog showa 'Masked singer' Nikolina Pišek odlučila je progovoriti o svemu što posljednjih dana proživljava, otkako je iznenada preminuo njezin suprug, beogradski povjesničar umjetnosti Vidoje Ristović, i ostavio je da sama odgaja njihovu kćerkicu Unu Sofiju.

Godinu dana, koliko će uskoro biti od Ristovićeve smrti, traje i mučna drama oko njegovog nasljedstva, u koju se osim njegovog oca Viktora Ristovića, poznatog u javnosti kao Miša Grof, uključila i Vidojeva bivša supruga Lana Janković. Kako sama kaže, sudskim procesima, na koje je pozvana, više ne zna ni broj, a rasprave se odgađaju zbog raznih razloga.

Tako se prije nekoliko dana trebala suočiti upravo s Lanom Janković, majkom Vidojeve kćeri Matee, no rasprava je odgođena zbog bolesti sutknje. Sama Nikolina Pišek kaže kako Matei nije nikada osporavala ništa, a potom je dodala kako su 'njihove ambicije malo prevelike'.

  • +14
Nikolina Pišek Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

S tom stranom obitelji prekinula je sve odnose i kaže kako je sada sve u rukama pravde i pravosuđa, a ona o svemu ima 'vrlo konkretne dokaze'. Kaže kako se oni pokušavaju ugurati u njezinu svojinu i vlasništvo ili barem usporiti što više mogu cijeli proces, a sve kako bi ona 'izgubila ekonomsku snagu i iscrpila se sudskim procesima'. Trenutno je, otkriva, aktivno minimalno osam različitih procesa.

O optužbama i klevetama svekra, ali i istupima bivše Ristovićeve supruge Lane, voditeljica ne može naći nikakav objektivan razlog. Smatra kako je to njihova čista želja da se njoj i Uni Sofiji napakosti i učini loše. Kako kaže, za tužbom nije bilo potrebe, sve se moglo dogovoriti van suda, no oni su, otkriva, 'digli tužbu na osnovu ničega'.

Nikolina Pišek je otkrila i kako Vidoje s ocem nije imao nikakvu komunikaciju šest godina, pa ona smatra da je njegov otac sada odlučio u nekome pronaći krivca za sve.

Iako je sudskom presudom zatraženo da se izvrši popis imovine i da javni bilježnik izađe na teren i sve odradi, budući da je njoj i Uni zabranjen ulazak u njihov stan od trenutka Vidojeve smrti zbog nekih lažno iznesenih činjenica, to se još uvijek nije dogodilo.

'Strašna je i ideja da se Una i ja, koja sam bila deset godina u braku i živjeli smo zajedno, izbrišemo kao da nikad nismo postojale', priznala je Nikolina Pišek i dodala kako se unatoč svemu trudi ostati pozitivna, ponajviše zbog Une Sofije.