ŠTO JE S IZBORIMA?

Nije sve kako se čini: Ni Brigitte Macron nije upućena u planove svog supruga

13.01.2022 u 09:28

Bionic
Reading

Brigitte Macron možda i je službeno supruga francuskog predsjednika, no ni ona sama još uvijek od njega nije dobila informaciju hoće li se Emmanuel Macron ponovno kandidirati za predsjedničke izbore u travnju

'I ja sam čula da želi, no, baš kao i vi, čekam njegovu konačnu i službenu odluku', rekla je za televizijski kanal TF1, aktualna francuska prva dama Brigitte Macron.

Emmanuel Macron francuski je predsjednik od 2017. godine i ne skriva pretjerano svoju želju da se ponovno kandidira, no, baš kao i većina dužnosnika prije njega, suzdržava se i službeno potvrditi kandidaturu, kako bi skratio kampanju i minimizirao sve moguće rizike.

Macron, koji je u trenutku kada je izabran za predsjednika bio najmlađi francuski vođa još od doba Napoleona, vodeći je kandidat za pobjedu na izborima u dva kruga, barem tako tvrde ankete, a najveća konkurencija mu je 44-godišnja konzervativna političarka Valerie Pecresse.

  • +43
Brigitte Macron Izvor: EPA / Autor: JEAN-PAUL PELISSIER / POOL

Inače, da nije upućena baš u sve vezano uz svoga supruga, otkrili su francuski mediji prije nekoliko dana prenijeli dijelove iz novog dokumentarca 'In the Hell of the Presidential Campaigns', na jednom od najpopularnijih kanala u Francuskoj, BFM-u.

Politički komentator Nicolas Prisette u istom je ustvrdio kako je franuska prva dama, Brigitte Macron, primila anonimni telefonski poziv u kojem joj je nepoznati pozivatelj rekao kako u tom trenutku njezin suprug, predsjednik Emmanuel Macron, provodi vrijeme u društvu svog ljubavnika.

Iako su svi njezini telefoni, kompjuteri i ostale tehnikalije pod najvećim osiguranjem tajnih službi, nepoznati je pozivatelj ipak uspio doći do 68-godišnjakinje, kojoj je rekao: 'Znam da je vaš suprug trenutno s muškarcem na tom i tom mjestu'.