IMA SE, MOŽE SE

Nije loše biti bivša supruga Romana Abramoviča: Lijepoj Daši poklonio nekretninu vrijednu 600 milijuna kuna

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 21.07.2019 19:33
  • Objavljeno 18.09.2018 u 06:48
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ruski oligarh Roman Abramovič prepisao je ovih dana nekretninu u njujorškom Upper East Sideu, vrijednu nevjerojatnih 600 milijuna kuna, na svoju bivšu suprugu Dašu Žukovu. No useljenje u megavilu, koja je nastala spajanjem tri kuće u 75. Istočnoj ulici, malo će još pričekati jer se na njoj trenutno izvode radovi

Dok se ne useli u svoj novi dom, Daša Žukova sa sinom i kćeri, koje je dobila u braku s Romanom Abramovičem, živi u vili nekoliko ulica dalje, koja je u vlasništvu nepoznatog Rusa, a on je tu kuću kupio 2008. godine za 270 milijuna kuna, no ne živi u njoj, niti u Americi.

'Daša i Roman imaju prijatelja Rusa koji zbog sankcija ne smije stupiti na američko tlo, a koji im je iznajmio svoj dom dok se preuređuje megavila', rekao je izvor blizak bivšim supružnicima.

  • +15
  • +12

Daša Žukova

Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Za renovaciju je zadužena tvrtka Herzog & de Meurom, a izgradit će i bazen. Roman Abramovič tri je kuće, na brojevima 9, 11 i 13, prepisao 14. rujna na svoju bivšu suprugu Dašu Žukovu, a procijenjene su na 470 milijuna kuna. Potom je dodao još jednu, za 105 milijuna kuna, na broju 15. Uz dozvolu komisije, odlučeno je da se kuće na brojevima 11, 13 i 15 spoje i od njih se napravi megavila.

Uz te nekretnine, Abramovič je na Dašu prepisao četvrti kat zgrade koji se nalazi u 73. Istočnoj ulici, na broju 225, vrijedan oko 6,3 milijuna kuna, kao i iste vrijednosti stan na prvom katu zgrade na broju 215. Za mjesto prebivališta Abramovič je u spisima naveo svoju adresu u Moskvi, a Daša Žukova vilu u kojoj trenutno boravi.

Nekretnine Romana Abramoviča u 75. Istočnoj ulici u New Yorku

Nekretnine Romana Abramoviča u 75. Istočnoj ulici u New Yorku

Izvor: Screenshot / Autor: Google Maps

Ovi transferi i prepisivanje imovine dio su njihove brakorazvodne parnice. Sam Roman Abramovič nedavno je postao državljanin Izraela, nakon što su se pojavili problemi te on nije mogao produžiti svoju britansku vizu, unatoč tome što je vlasnik nogometnog kluba Chelseaja.

  • +11
  • +8

Roman Abramovič i Daša Žukova

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kako se piše, živjet će u svojoj novoj vili u Tel Avivu. Riječ je o bivšem hotelu koji je 2015. godine kupio za oko 160 milijuna kuna od supruga glumice Gal Gadot, Yarona Varsana.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!