OSTALA BEZ INSTAGRAM PROFILA

Nevena Rendeli Vejzović postala žrtva hakerskog napada

25.10.2018 u 12:05

Bionic
Reading

Omiljeno televizijsko lice jučer je proživjelo popriličnu dramu, nešto o čemu je do sada vjerojatno tek čitala da se događa svjetskim celebrityjima. Nepoznate osobe hakirale su joj račun na Instagramu, na kojem ju prati gotovo 35 tisuća ljudi, i zaprijetile joj brisanjem cijelog računa ukoliko ne plati

Putem svog privatnog Facebook profila televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović jučer je potražila pomoć prijatelja oko saznanja kako može vratiti kontrolu nad svoj Instagram profil koji je hakiran. Nepoznate osobe obavijestile su je putem maila da će joj sve fotografije, kojih ima gotovo tisuću, a mnoge od njih dio su nekih poslovnih suradnji, obrisati ukoliko im ne plati.

Cijelo to vrijeme Nevena nije imala pristup svom Instagram profilu, a cijela ta stresna situacija pala joj je još i teže budući da je u visokom stupnju trudnoće. Nakon nekoliko sati neugodnog iščekivanja, Nevena je ipak dobila kontrolu nad svojim profilom, a sve svoje pratitelje, kojih je gotovo 35 tisuća, putem Instagram Storyja obavijestila je o svemu što joj se događa.

O svemu što joj se dogodilo, Nevena je napisala poduži post na Instagramu, koji prenosimo u cijelosti: 'Ovo je bila posljednja fotka koju sam uspjela objaviti preksinoć i onda mi je izbrisan profil, a na mail sam dobila prijetnje da sam hakirana! Uslijedilo je, prvo šok i nevjerica, provjera što sad i na kraju užasan stres i pitanje što učiniti.

Nažalost nemam dobre vijesti, malo je toga što možete, ali za početak promijenite lozinke, uključite dvostruke verifikacije i budite oprezni!!! Ovo se ne događa drugima nego svima nama koji smo se upustili i opustili u virtualnom svijetu! Pišem ovo jer postoji velika mogućnost da se sve ponovi i kao upozorenje na što su ljudi sve spremni.

Možda se nekome čini to kao bezveze, pa neš ti Instagram profila, ali zamislite da vam netko upadne u stan, prerošta sve vaše fotografije i stvari, otuđi ih i zaprijeti da ih više nikad neće vratiti. Meni je ovo iskustvo krađe identiteta bilo još i gore. Nekima je Instagram i jedino sredstvo za rad, a hakeri to dobro znaju, zato - oprez! Nažalost od policije i Instagrama nismo baš zaštićeni...'

O hakiranju profila poznatih osoba do sada smo mogli čitati jedino u stranim medijima, a ako se to već događalo u Hrvatskoj, te osobe nisu u javnost istupale s tim informacijama, očito u strahu od hakera. Ovo, čini se nije bio samo izolirani slučaj, budući da je, kako je napisala sama Nevena na Instagram Storyju, profil hakiran manekenki Lidiji Lešić, no, do objave ovog članka, ona još uvijek nije stekla kontrolu nad svojim Instagramom.

  • +6
Nevena Rendeli Vejzović Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo