NAJTEŽI TRENUCI

Neutješna Maja Lena Lopatny nakon smrti oca: 'On živi kroz mene jer sve što znam, znam zahvaljujući njemu'

21.05.2022 u 09:44

Bionic
Reading

Neutješna Maja Lena Lopatny, koja se prije desetak dana zauvijek oprostila od voljenog oca, proslavljenog vaterpoliste Ronalda Lopatnyja, za medije je progovorila o svom teškom gubitku

'Ja sam mu bila motiv i razlog življenja. A on je dio mene i kroz mene će zauvijek biti s nama. I želim da me gleda odozgo i da bude ponosan na mene kao što sam ja na njega. Moj tata je najbolji čovjek kojeg sam upoznala. Rastanci su uvijek teški, ali znam da bi njemu srce bilo puno zbog svih ljudi koji su mu odali počast svojim dolaskom i na komemoraciju i na sprovod', rekla je za Story neutješna Maja Lena Lopatny.

Hrvatski vaterpolist i poduzetnik Ronald Lopatny, bivši suprug Mije Begović i otac Maje Lene, nakon duge i teške bolesti preminuo je u 78. godini.

'On živi kroz mene jer sve što znam, znam zahvaljujući njemu', rekla je 31-godišnja Maja Lena sa sjetom se prisjećajući svih zajedničkih trenutaka i povezanosti s ocem. Otkrila je da joj je prva riječ koju je izgovorila bila ‘tata’, a u ovim teškim trenucima najveća joj je podrška majka, glumica Mia Begović.

Maja Lena Lopatny Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Mia Begović i Ronald Lopatny dobili su kćer jedinicu nakon godinu dana braka, a kada je Maja Lena imala pet godina par se razveo. Mia je uvijek isticala kako Maja Lena i Lopaty imaju predivan odnos, a i sama je ostala u dobrom odnosu s bivšim suprugom.

  • +2
Posljednji ispraćaj Ronalda Lopatnyja Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

'Tata nas je napustio 5. svibnja, a svi znamo koji je bio njegov broj na kapici - 5. I nije se predao. Borio se do kraja te odlučio otići jer više nije mogao, ali rekao mi je da je u životu ostvario sve što je i želio. Beskrajno sam ponosna na njega kako se borio. Borio se tako jer je njegov sportski duh ono što je on zapravo. Uvijek mi je pričao kako je, baveći se sportom, postigao sve što je želio, osvojio sve što je želio, stekao divne prijatelje i proputovao cijeli svijet. Moj je tata najbolji čovjek kojeg sam upoznala i bez obzira na sve njegove sportske uspjehe, mene je smatrao svojim najvećim. Ja sam mu bila motiv i razlog življenja. A on je dio mene i kroz mene će zauvijek biti s nama. I koliko god nam je sada svima teško, nema odustajanja jer moj tata na to ne bi pristao. Želim da me gleda odozgo i da bude ponosan na mene kao što sam ja na njega. A naša bezgranična ljubav ne poznaje svjetove i ona će živjeti zauvijek. On je uistinu legenda hrvatskog vaterpola, ali prije svega divan čovjek i najbolji tata na svijetu. Tata, volim te najviše, zauvijek', govorila je kroz suze Maja Lena u govoru koji je održala na svečanoj komemoraciji održanoj u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisins­kog u Zagrebu.