grozna noć jimmyja kimmela

Neukusne šale, goli voditelj i Trumpovo zgražanje; je li ovo bila najgora dodjela Oscara ikad?

11.03.2024 u 09:28

Bionic
Reading

Nakon što je bio domaćin dodjele Oscara 2017. i 2018. godine, popularni američki komičar i voditelj kasnonoćnog talk showa Jimmy Kimmel tu je čast dobio i ove godine

Prema svemu sudeći, ovo bi mu mogla biti posljednja godina da je imao čast voditi dodjelu Oscara u Dolby Theatreu u Los Angelesu jer je njegov nastup ispunjen lošim šalama izazivao zgražanje i nevjericu.

Kimmel se prilikom uvodnog govora u neuspjelom pokušaju šale posve nepotrebno rugao Robertu Downeyju Jr.-u zbog upotrebe droge. Glumac, koji je osvojio Oscara za najbolju sporednu ulogu (Oppenheimer), godinama se borio s ovisnosti, zbog koje je i odslužio 15 mjeseci zatvorske kazne na koju je osuđen 1999. godine.

'Ovo je zasigurno jedan od vrhunaca karijere Roberta Downeyja Jr.-a', rekao je Kimmel, prilikom čega je glumac dotaknuo nos u znak potvrde, a voditelj je neukusno komentirao:

'Jesi li to potapšao nos ili je to potez uzimanja droge?'

Neukusna šala naišla je na muk u publici te posve sleđeno lice glumca koji je zurio u kameru i podignuo ramena kao jasan znak onoga što su svi u tom trenutku mislili - čemu ovo?

No niti tu nije bio kraj. Valjda u nadi da će spasiti večer koja je već u prvim minutama otišla u krivom smjeru, Kimmel je pokušao s još jednom 'šalom' na račun 58-godišnje glumačke ikone.

'Pogledajte ga samo. Tako je zgodan, talentiran, osvojio je svaku nagradu koja postoji. Imaš li to govor u džepu ili samo iznimno pravokutan penis?'

  • +6
Dodjela Oscara Izvor: Profimedia / Autor: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Također, nitko se nije nasmijao. Društvene mreže gorjele su od komentara nevjerice i užasavanja lošim humorom, pozivajući Akademiju da ubuduće znatno bolje promisli o odabiru voditelja ove najsvečanije ceremonije.

Oglasio se i bivši američki predsjednik Donald Trump putem svoje omiljene društvene mreže Truth Social:

'Je li ikad postojao gori voditelj Oscara od Jimmyja Kimmela? Njegov uvodni govor nalikovao je na prosječnu osobu koja se trudi biti nešto što nije niti će ikada biti', napisao je aktualni kandidat za predsjednika SAD-a, a nešto kasnije tijekom ceremonije dobio je ovaj put odličan Kimmelov odgovor:

  • +38
Crveni tepih 96. dodjele Oscara Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.COM / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

'Hvala Vam, predsjedniče Trump. Hvala na gledanju. Iznenađen sam što ste još budni, nije li sada vrijeme za spavanje u zatvoru?'

Kimmel je tijekom nastupa odlučio imitirati scenu seksa Emme Stone iz filma 'Uboga stvorenja', uz komentar da su to bili dijelovi filma dozvoljeni za prikazivanje na televiziji.

Dobitnica Oscara za najbolju glavnu glumicu na to je tek prošaptala nešto što su vješti čitači s usana protumačili kao 'glupan'. Osim ovim komentarom, Stone je privukla je pozornost simpatičnim otvaranjem uvodnog govora prilikom preuzimanja zlatnog kipića u kojem je priznala da joj je - pukla haljina.

  • +6
Emma Stone Izvor: Profimedia / Autor: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia, Valerie Macon / AFP / Profimedia

Osim očajnih šala koje su bile samo dno pokušaja humora, nevjericu je izazvao i John Cena jer je Oscara za najbolji kostim dodijelio - posve gol. Pokušao se našaliti kako sada ne može otvoriti kuvertu s imenom jer je to jedino što prekriva njegove intimne dijelove, no umjesto salve smijeha, dobio je tek hladnu reakciju koja je jasno dala do znanja da baš svi u publici priželjkuju da ovaj cringe trenutak čim prije prođe.

Gotovo gol na pozornici, John Cena sprema se proglasiti Oscara za najbolji kostim Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Ceremonija je tako naišla na niz užasnutih komentara gledatelja i vidno razočarane reakcije publike. No bolje šale nisu stigle, a u skladu s njima bio je jedan od posljednjih pokušaja Kimmelova humora:

'Ma pogledajte samo Ryana Goslinga. Tako si zgodan. Hajdemo jedan vikend otići na kampiranje i prešutjeti to našim suprugama', nastavljao se šaliti komičar.

  • +74
Oskarovska zabava Vanity Faira Izvor: Profimedia / Autor: DOUG PETERS / PA IMAGES / PROFIMEDIA