na dodjeli oscara

Prijateljstvo koje opstaje: Govor Jamie Lee Curtis natjerao suze u oči Jodie Foster

11.03.2024 u 07:49

Bionic
Reading

Jodie Foster ove je godine primila čak petu nominaciju za prestižnu nagradu Oscar, no ona joj je iskliznula iz ruku na račun Da’Vine Joy Randolph. Međutim, emotivan govor prijateljice Jamie Lee Curtis natjerao je suze u oči Foster

Posebno je zadovoljstvo gledati uspješne žene kako podržavaju jedna drugu, a jednom smo takvom girl-power trenutku svjedočili na samom početku prijenosa Oscara. Pet glumica koje su već osvojile nagradu u kategoriji najbolje ženske sporedne glumice predstavile su ovogodišnje nominirane, a Jamie Lee Curtis rekla je nekoliko emotivnih riječi o svojoj prijateljici koja je bila nominirana za ulogu u filmu 'Nyad'.

Jodie Foster primila je svoju petu nominaciju za Oscar, ovaj put za sporednu ulogu u filmu 'Nyad', filmu u kojem je set dijelila s još jednom glumicom s istim brojem nominacija - Annette Bening.

'Dakle, oduševljena sam što sam se vratila na ovu pozornicu kako bih predstavila ovogodišnjeg Oscara za najbolju sporednu glumicu', započela je Curtis te nastavila: 'Ja sam više nego ponosna što mogu govoriti o jednoj od mojih najboljih prijateljica', nasmiješila se okrećući se u smjeru Jodie Foster.

Onda je uslijedio emotivan dio govora koji je nominiranoj glumici natjerao suze na oči: 'Dakle, u 'Nyad', Jodie Foster donosi fizički intenzitet, u kombinaciji s dubokom brigom i brigom kao Bonnie Stoll, žestokoj najboljoj prijateljici Diane Nyad, motivatorici i ozbiljnoj igračici. Govoreći iz osobnog iskustva, sve te kvalitete također se također odnose na Jodie. Nema nikoga kome biste radije čuvali leđa od multitalentirane Jodie Foster.'

  • +38
Crveni tepih 96. dodjele Oscara Izvor: Profimedia / Autor: ZUMAPRESS.COM / MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Sjedeći u Loewe plavoj haljini Foster je slušala govor bliske prijateljice te umalo zaplakala dirnuta divnim riječima koje joj je Curtis uputila.

Jodie Foster bila je nominirana uz Emily Blunt, Danielle Brooks i Americu Ferreru, a nagrada je otišla u ruke Da’Vine Joy Randolph koja je gledatelje osvojila ulogom u filmu 'The Holdovers'.

  • +3
Oscar, 2024. Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia