PRVI ONLINE DRUŠTVENI DOGAĐAJ

Nesvakidašnja virtualna izložba s poznatim domaćim glumicama koje su pozirale u intimi vlastitoga doma

17.04.2020 u 10:39

Bionic
Reading

Kako novo vrijeme pred umjetnike postavlja drukčije izazove i oni se prilagođavaju sadašnjem vremenu. Tako je u četvrtak navečer putem Zoom servisa predstavljena izložba Faces, Places, Spaces - autorski projekt PRiredba studija i fotografa Ivana Pavliša (poznatijeg kao John Pavlish) koja je nastala preko - video poziva

U izrazito emotivnom ozračju, zajedništvu, dobroj energiji protekla je izložba fotografija Ivana Pavliša.

Autor je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo kako bi svojim foto aparatom uspio zabilježiti sliku na svom računalu. Kompozicijski u svaku fotografiju uklopio i dio zaslona svoga računala te tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smještajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije. Kroz jedanaest intimnih crno bijelih fotografija, ispričana je osobna priča svake od njih: Ive Mihalić, Nataše Janjić Medančić, Ivane Roščić, Bojane Gregorić Vejzović, Jelene Veljača, Leone Paraminski, Petre Kurtela, Tene Nemet Brankov, Tare Thaller, Judite Franković Brdar i Lane Barić koje su pozirale poznatomfotografu u intimi vlastitoga doma.

  • +7
Izložba Ivana Pavliša Izvor: Licencirane fotografije / Autor: John Pavlish

'Već dugo ovako nešto imam na pameti, u planu, negdje spremljeno u ladici i nisam nikad mislio da će ovo biti jedini način da to napokon i organiziram. Za mene je ova izolacija bila dosta produktivna, imao sam više vremena i mogao sam se posvetiti svojim projektima', rekao je na otvorenju izložbe autor. Istaknuo je kako je to bilo njegovo najzahtjevnije snimanje u životu.

Glumice su podijelile svoje impresije sa snimanja, osjećaje vezane za trenutnu situaciju te kako su nastale fotografije. Bilo je i suza. Bojana Gegorić Vejzović je vrlo dojmljivo ispričala kako je proteklo njezino snimanje i kako je doživjela potres, a Ivana Roščić kako je u izolaciji od veljače budući da se trenutno oporavlja od operacije.