SKANDALOZNA LJUBAV

Nepoznati život prve dame Francuske: Gdje je nestao njezin prvi suprug, ostavljen zbog 17-godišnjeg učenika Emmanuela Macrona

  • Autor: V.I.
  • Zadnja izmjena 09.09.2020 06:49
  • Objavljeno 09.09.2020 u 06:49
Brigitte i Emmanuel Macron

Brigitte i Emmanuel Macron

Izvor: Profimedia / Autor: THIBAUD MORITZ-POOL / Sipa Press / Profimedia

Prije udaje za Emmanuela Macrona, trenutnog predsjednika Francuske, s kojim je stupila u brak u listopadu 2007. godine, bivša francuska učiteljica Brigitte Trogneux bila je u braku s bankarom Andre-Louisom Auziereom, s kojim je dobila troje djece. O ovom nepoznatom razdoblju, u kojem je Brigitte Auzière živjela radikalno drugačijim životom, ne sluteći da će jednog dana postati prva dama, piše novinarka Maelle Brun u svojoj neautoriziranoj biografiji 'Brigitte Macron, oslobođena žena', kao i Sylvie Bommel, autorica knjige 'Upravo je napunio sedamnaest', u svojim kolumnama u Madame Figaro, subotnjem dodatku časopisa Le Figaro

Svog prvog supruga André-Louisa Auzièrea, Brigitte Trogneux upoznala je u Le Touquetu, turističkom mjestu na sjeveru Francuske. Sin višeg državnog službenika radio je tada u bankarskom sektoru, u 180 kilometara udaljenom Lilleu. Iako oboje jako zaljubljeni, Brigitte je iznenadila udajom s navršenom tek 21 godinom, a Sylvie Bommel u svojim kolumnama otkriva da je taj brak išao po ubrzanom postupku i bio gotovo obavezan.

'Kad se Brigitte Trogneux 1974. godine prvi put udala, tableta za sprečavanje začeća bila je novija stvar i daleko od toga da je bila svima dostupna. Postojala je tada i ideja da je važno ne zatrudnjeti prije zaruka, a najbolji način za preživljavanje te situacije bilo je vjenčanje', piše Bommel i dodaje kako su se sve tri njezine sestre udale prije nje da bi, kako su tada govorile, 'rodile djecu prije 30'.

Prioritet joj je bila majčinska uloga

Par je vrlo brzo dobio troje djece - Sébastiena, Laurence i Tiphaine - a Brigitte se jako posvetila svojoj majčinskoj ulozi, kao što je danas posvećena svojim unucima. Prva dama, kojoj je 67 godina, ima već osam unuka, a prema pisanju časopisa Express, svoju obitelj ne zapostavlja ni danas, pa se čak nagađa da su neki njezini unuci bili u dvorištu Elizejske palače tijekom predsjedničke inauguracije Emmanuela Macrona u svibnju 2017. godine.

Brigitte Macron s kćerima Laurence Auziere-Jourdan i Tiphaine Auziere

Brigitte Macron s kćerima Laurence Auziere-Jourdan i Tiphaine Auziere

Izvor: Profimedia / Autor: Alfonso Jimenez / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Brigitte Macron vodi brigu o ravnoteži u svom životu i važni su joj trenuci bliskosti s obitelji', navodi u svojoj knjizi 'Elizejske dame' Bertrand Meyer-Stabley i otkriva kako francuska prva dama svake srijede i petka posvećuje popodneva svojim najmilijima.

Vatreno krštenje u politici

Ubrzo nakon rođenja djece Brigitte Macron preuzela je brigu i za svoj profesionalni život pa kad joj je prvi suprug premješten u pokrajinu Elzas kao direktor Francuske banke za vanjsku trgovinu, ona započinje s privatnom naobrazbom. Zahvaljujući studiju književnosti, zaposlila se u protestantskom učilištu Lucie-Berger u Strasbourgu. Istovremeno se prvi put uključuje u politiku tijekom općinskih izbora na nezavisnoj listi, ali su njezine političke ambicije vrlo brzo potpuno splasnule.

Međutim svoja je uvjerenja nastavila širiti u krugu bližnjih pa jedna od njezinih prijateljica iz tog vremena navodi u biografiji koju je napisala Maelle Brun kako je to 'žena koja vas prožima djelujući osmozom' i dodaje da ne zna je li ju politika već tada zanimala, ali da su je zasigurno zanimali životi ljudi.

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Susret s Emmanuelom Macronom

Obitelj Auzière se 1991. godine vratila u Amiens, a Brigitte se zaposlila u isusovačkoj školi Providence. Posvećenost onome što radi nije ni ovoga puta izostala, o čemu svjedoče i njezini bivši učenici.

'Pozivala nas je učimo i ponavljamo kod nje, molila nas da je zovemo imenom. Neki su je čak pobliže upoznali i bila je vrlo drugačija od ostalih učitelja', kaže jedan od njih. Taj mali detalj očito je zaintrigirao jednog od njezinih učenika, danas predsjednika Francuske.

Dvadeset i četiri godine mlađi Emmanuel Macron na čari svoje učiteljice francuskog pao je čitajući s njom djela Eduarda De Filippa 1994. godine.

  • +6
  • +3

Brigitte i Emmanuel Macron na ljetovanju

Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Razvod od prvog supruga

Brigitte Auzière također je osjećala veliku naklonost prema Emmanuelu Macronu. Viđali su se vikendima, a ovi česti susreti nisu ostali nezapaženi među susjedima. Ipak, Brigitte nije željela prekinuti svoj brak.

'Nije željela iznevjeriti svoju djecu, jer ipak je ona žena koja je prije svega odlično odradila svoju majčinsku ulogu. Ima vrlo izraženu obiteljsku crtu, što i danas pokazuje sa svojim unucima. Brigitte je potpuna suprotnost od nekoga tko bi se svega odrekao, ali postoji tu i ona pragmatičnija strana – Emmanuel Macron u tom trenutku nije imao dovoljno da ih sve uzdržava', objašnjava Sylvie Bommel u časopisu Madame Figaro.

Međutim André-Louis Auzière tada je napustio nju. Kako navodi Maelle Brun, 'njegova je reakcija, kad je saznao istinu, očito bila nasilna'.

  • +8
  • +5

Brigitte Macron

Izvor: Profimedia / Autor: ERIC GAILLARD / AFP / Profimedia

'Kad te zamijeni školski kolega tvoje kćeri, tinejdžer kojega si toliko često primao u svoju kuću, nije lako zacijeliti ranu. A bankar, koji prema svim dostupnim svjedočanstvima nije bio baš sentimentalan, nije odugovlačio i otišao je', piše Brun.

Razvod nije tekao glatko pa je dovršen tek desetak godina kasnije, u siječnju 2006. godine, a André-Louis Auzière od tada je vrlo diskretan.

'Nakon razvoda u siječnju 2006. godine André Auzière odlučio je nestati i o njemu se ne govori. Nagađa se da živi negdje u pariškoj regiji. U strastvenu potragu za ovim zagonetnim čovjekom krenuli su neki engleski novinari, a iako su pretraživali posvuda, nisu uspjeli ništa pronaći. Još uvijek pomalo sumnjam da smo mu izbrisali svaki trag na internetu', piše u svojoj knjizi 'Upravo je napunio sedamnaest' Sylvie Bommel.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!