'FEELINGS'

Neobičnu izložbu o 'ljepoti ružnoće' vole i poznati

27.04.2021 u 00:43

Bionic
Reading

Izložba multimedijalne umjetnice Ines Zrnc Gregorine i koautora, fotografa i videografa, Petra Varata, otvorena u galeriji ULUPUH u Zagrebu, usprkos strožim epidemiološkim mjerama privlači brojne posjetitelje pa tako i one poznatije

Kamera je zabilježila posjet poznatih hrvatskih glumica Karmen Sunčane Lovrić i Marte Cerovečki, s kojom je došla i njena vjerna pratiteljica Nina, kao i nove voditeljice emisije 'Ljubav je na selu' Anite Martinović, umjetnika Željka Zime te konceptualnog umjetnika iz Beograda Ariona Asllania.

Podršku mladoj kolegici dale su i umjetnice i profesorice s Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Ivana Bakal, ujedno i kustosica izložbe, te Paulina Jazvić, pod čijim mentorstvom su neki od izložaka doživjeli svoju izložbenu promociju. Podršci s TTF-a su se pridružili i modna dizajnerica i asistentica na TTF-u Sanja Jakupec te akademski slikar i profesor Marin Sovar.

'Izložba multimedijalne umjetnice mlađe generacije Ines Zrnc Gregorina i njenog suradnika i koautora izložbe Petra Varata, fotografa i videografa, propituje snagu umjetnosti i osjećaja kroz različite medije, stavlja u korelacije ljubav, ljepotu, strahove, ego i borbu protiv prenaglašenog ega ispreplićući lijepo i nelijepo, stvarajući svojevrsnu 'ljepotu' ružnoće, parafrazirajući svakodnevno i nekonvencionalno te kontekstualizirajući sve naše svjesne i podsvjesne unutarnje borbe, strahove i osjećaje.', navodi u predgovoru izložbi Ivana Bakal.

  • +8
Poznati na izložbi 'Feelings' Izvor: Petar Varat / Autor: Petar Varat

Radovi/instalacije na izložbi rezultat su višegodišnjeg rada Ines Zrnc Gregorina i Petra Varata, a dio njih je autorica izložila na studentskim izložbama u Galeriji Tekstilno tehnološkog fakulteta, pod mentorstvom Pauline Jazvić i Ivane Mrčela.

Ines Zrnc Gregorina je modna dizajnerica, kostimografkinja, make-up artistica te konceptualna umjetnica. Članica je ULUPUH-a u dvije sekcije i HZSU-a. Tijekom modne karijere osvojila je brojne nagrade za modne kolekcije na hrvatskim i inozemnim revijama. Radove izlaže na brojnim izložbama. U modi joj je specijalnost recikliranje stare odjeće, materijala i predmeta i stvaranje novih modnih, umjetničkih i funkcionalnih predmeta i odjeće. Pokrenula je brend Vintage Picnic u sklopu kojeg reciklira odjeću. Kao kostimografkinja radila je na nekoliko igranih filmova, TV serija domaće i strane (HBO) produkcije, kazališnim predstavama, te brojnim glazbenim i reklamnim spotovima.

Film 'Uzimam', koji su u potpunosti napravili Ines Zrnc Gregorina i Petar Varat (s autorskom glazbom Ivana Beuca) prikazan je na Pula Film Festivalu 2019 nakon čega je pozvan kao jedini hrvatski film na međunarodni filmski festival u Braunschweigu, Njemačka.

Petar Varat je novinar, urednik i voditelj digitalnih projekata, a zadnjih se godina posvetio vizualnoj umjetnosti. Radi kao fotograf, snimatelj, DOP i montažer na video spotovima, dokumentarnim i kratkim filmovima. Radio je na nekoliko video spotova hrvatskih i slovenskih izvođača, namjenskih i reklamnih spotova kao DOP i/ili redatelj.

Izložba ostaje otvorena do četvrtka 29. travnja, svaki radni dan od 10 do 17 sati u galeriji ULUPUH, Ilica 13, Zagreb, prvi kat. Ulaz na izložbu je slobodan.