nepobjedivi su

Nenadmašni 'lovci': Ekipa Kotige i Vukorepe pobijedila na 9. ekipnom državnom prvenstvu

13.11.2023 u 15:11

Bionic
Reading

Proteklog vikenda Hrvatski kviz savez u partnerstvu sa Zagrebačkim velesajmom predstavio je 9. ekipno državno prvenstvo na Interliberu. Natjecanje je okupilo 400 strastvenih kvizaša iz 80 ekipa diljem Hrvatske

Među natjecateljima bila su i poznata lica poput nedavnog svjetskog prvaka u kvizovima, Deana Kotige te njegovih kolega iz popularnih HTV-ovih kvizova, Morane Zibar i Mladena Vukorepe kao i redatelja Marija Kovača, lifestyle influencera Domagoja Jakopovića Ribafisha.

Ekipa 'Prvoplasirani' ostvarila je pobjedu s 'Kraken Mare' na drugom te 'KviZDe' na trećem mjestu. 'Drago mi je da je moja ekipa četvrtom uzastopnom pobjedom na Ekipnom državnom prvenstvu u kvizu opravdala ime koje nam je samopouzdano dao naš kapetan Dean. Sve pohvale njemu, Nevenu, Lukši i Nikoli s kojima je pravo zadovoljstvo igrati', rekao je Mladen Vukorepa, član pobjedničke ekipe.

Natjecanje je obuhvatilo ukupno 84 pitanja podijeljenih u sedam kategorija: povijest, sport, znanost, pop kultura, visoka kultura, društvo te lifestyle. Na dodatna 42 pitanja odgovaralo je deset ekipa koje su se plasirale u finale. Pobjednička ekipa je osvojila večeru u zagrebačkom restoranu dok su drugoplasirani i trećeplasirani dobili bogate poklon pakete i vaučere.