JUG EUROPE

Nema do ljeta na Mediteranu: Poznati i bogati biraju luksuz, dobru gastro ponudu i toplo more, a evo gdje najradije borave

19.08.2019 u 06:22

Bionic
Reading

St. Tropez, Portofino i Mikonos samo su neka od hit ljetovališta na Mediteranu koja već godinama privlače bogate i poznate goste. Svakog srpnja i kolovoza ove destinacije vrve holivudskim facama koje se pitoresknim destinacijama uvijek rado vraćaju

I dok se u Hollywoodu za ljepote Jadrana i hrvatske obale tek polako doznaje, mediteranska luksuzna ljetovališta bogatim su gostima već dobro poznata odredišta. Ponudom u popularnim španjolskim, francuskim, talijanskim ili grčkim ljetovalištima prezadovoljni su brojni glumci, sportaši, glazbenici i političari sa svjetske javne scene.

Zbog toga se uvijek rado vraćaju na već dobro istražene destinacije Mediterana. Jedno je zajedničko većini ovih ljetovališta, a to je luksuz koji su slavni uvijek rado spremni platiti, a pritom ne pitaju za cijenu.

Saint Tropez

Uvjerljivo najpopularnija ljetna europska destinacija brojnih svjetskih faca francuski je gradić Saint Tropez, smješten na francuskoj rivijeri. Za većinu gostiju ondje započinje, ali i završava godišnji odmor jer Francuzi im nude sve što mogu zamisliti - od luksuzno opremljenih hotela, kockarnica, restorana, marina za megajahte, kojih ondje ne nedostaje, sve do izvrsnog noćnog života. Sve to itekako privlači holivudske ljepotice, jednako kao i njihovu mušku pratnju.

Ovoga ljeta Saint Tropez posjetili su primjerice nogometaš Cristiano Ronaldo i njegova zaručnica Georgina Rodriguez, glumački par Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas, Salma Hayek, Goldie Hawn i Kurt Russell te Sienna Miller.

  • +5
Catherine Zeta-Jones Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Na francusku se rivijeru barem jednom godišnje vrate i članovi reality obitelji Kardashian. Ondje se odmarala i ljepotica Olivia Culpo, nekadašnja manekenka Kate Moss, kao i britanski glazbenik, sir Elton John sa svojim partnerom Davidom Furnishom te sinovima Zacharyjem i Elijahom.

Nekoliko dana u Saint Tropezu zadržali su se i najbogatiji čovjek svijeta, vlasnik Amazona Jeff Bezos i njegova ljubav, TV voditeljica Lauren Sanchez, zbog koje ostavio dugogodišnju suprugu MacKenzie Bezos.

  • +5
Jeff Bezos i Lauren Sanchez Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Cannes

Oni koji dođu u Saint Tropez obavezno svrate i u omiljeni Cannes. Azurna obala turistički je privlačna kako zimi tako i ljeti, a Cannes je poznat po svojim pješčanim plažama. Na glasu je i čuveni bulevar kao jedna od najljepših svjetskih promenada koju okružuju luksuzni hoteli, galerije, butici i ostale skupe te glamurozne trgovine.

Sve to uvijek privuče bogate goste, a ove godine čarima Cannesa nisu odoljeli tenisačica Serena Williams, Gabrielle Union, iz St. Tropeza svratili su Catherine Zeta-Jones i Michael Douglas, a odmarali su se ondje i Penny Lancaster i Rod Stewart.

Portofino

Odmah nakon francuske obale, na listi najpoželjnijih turističkih središta našlo se maleno pitoreskno talijansko mjesto Portofino. Okupljalište je poznatih ljepotica, bogatih poduzetnika, slavnih glumaca i influencera.

Svojim su dolaskom domaćine Portofina koji se itekako trude ugostiti ih u skladu sa željama i potrebama uveličali Chrissy Teigen i suprug John Legend s obitelji, glumica Eva Longoria sa suprugom Joseom i desetomjesečnim sinom Santiagom, model Alessandra Ambrosio i njezin odabranik Nicolo Oddi, kao i glumica Sofia Vergara te suprug Joe Manganiello.

  • +10
Sofia Vergara i Joe Manganiello Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Većina gostiju dolazi u Portofino na luksuznim plovilima koja okupiraju okolicu, a malenim gliserima dolaze u sam grad koji vrvi slatkim trgovinama i restoranima.

  • +9
Chrissy Teigen i John Legend Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Positano

Smješten nešto južnije na talijanskoj obali Sredozemnog mora, Positano već godinama svojim ljepotama i ponudom privlači bogate goste. Među njima su također brojni poznati.

Tako se primjerice u Positanu trenutno odmara glumac Leonardo DiCaprio s mlađahnom djevojkom Camilom Morrone. Par uživa na jahti, a društvo im prave holivudski glumac Sean Penn i njegova djevojka Leila George.

  • +12
Leonardo DiCaprio i Camila Morrone krstare obalom sa Seanom Pennom i njegovom novom djevojkom Leilom George Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Positano su kao destinaciju za medeni mjesec odabrali Sophie Turner i Joe Jonas, a u svojoj ruti po Mediteranu nisu ga zaobišli ni Zoe Kravitz i suprug Karl Glusman, Sofia Vergara, Kate Hudson, Danny Fujikawa, Goldie Hawn i Kurt Russell, kao ni Eric Bana i Rebecca Gleeson.

Capri

Još od rimskih vremena Capri je poznat po svojim ljepotama, a od druge polovine 19. stoljeća postaje popularno odredište europskih umjetnika, književnika i drugih slavnih ličnosti. Danas ovaj otok od svega 10 kvadratnih kilometara posjećuje velik broj osoba iz Hollywooda, svijeta mode, glazbe ili sporta.

Ovo ljeto Capri je bio destinacija supružnicima Sofiji Vergari i njezinu suprugu, Seleni Gomez, Hughu Grantu, Rosie Huntington-Whiteley i Jasonu Stathamu, Rihanni te Nicole Scherzinger.

Njemačka manekenka Heidi Klum i njezin odabranik Tom Kaulitz na Capriju su odlučili obaviti vjenčanje, što je također privuklo brojne poznate goste.

Heidi Klum i Tom Kaulitz Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ibiza

Španjolska party destinacija bila je pak odabir brojnih razuzdanih manekenki željnih dobrog provoda. Ibiza je poznata po sjajnim zabavama u brojnim klubovima.

Već nekoliko ljeta na Ibizu stiže Ruskinja Irina Shayk, a ove godine, nakon što je prekinula dugogodišnju vezu s glumcem Bradleyjem Cooperom, stigla je s kćerkicom, majkom i prijateljima.

Na Ibizi su također partijali Orlando Bloom i Katy Perry, nogometaš Lionel Messi, glazbenik Robbie Williams, novopečeni supružnici Idris Elba i Sabrina, Doutzen Kroes, Rita Ora i Jared Leto.

Formentera, Mallorca i Sevilla

Španjolci se posebno diče otokom Formentera, ujedno najmanjim otokom arhipelaga Las Pitiusas koji već na prvi pogled očara sve ljubitelje kristalnog i toplog mora.

Smješten svega šest kilometara južno od otoka Ibize, brojni gosti koji posjete i party otok požele se uvjeriti zašto Formenteru mnogi nazivaju biserom španjolske obale.

Svoje su brodove ovoga ljeta ondje usidrili nekadašnji košarkaš Shaquille O'Neal, Shanina Shaik, Irina Shayk, kao i vozač Formule 1 Nico Rosberg.

Obitelj Beckham, primjerice, ove godine za svoju ljetnu obiteljsku destinaciju odabrala je Sevillu dok se Eva Herzigova odmarala na Mallorci, na kojoj ljeti odsjeda i španjolska kraljevska obitelj.

Mikonos

Nešto udaljenija, no ništa manje atraktivna nije ni grčka obala te svake sezone bilježi rast posjetitelja, a posebno se ističe jedan otok. Riječ je o hit destinaciji Mikonosu, zadnje dvije godine neizostavnom odredištu.

  • +15
Izabel Goulart na Mikonosu Izvor: Profimedia / Autor: Auto

Ondje su ove godine partijale i odmarale se svjetske face, redom i brojne ljepotice poput Izabel Goulart, Adriane Lime, Belle i Gigi Hadid, Kendall Jenner te Alessandre Ambrosio. Uvjeriti se da se ondje zabavljaju neke od najpoželjnijih djevojaka današnjice došao je i Scott Eastwood, sin holivudskog zavodnika Clinta Eastwooda.

  • +11
Gigi i Bella Hadid na Mikonosu Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia
  • +6
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Hrvatska obala

Iako još uvijek nije mondena destinacija poput Azurne obale, Portofina ili Mikonosa, hrvatsku obalu sve češće posjećuju poznata lica. Ove godine na Jadranu su se odmarali brojni glumci i glazbenici.

U lipnju nas je svojim dolaskom počastila obitelj glumca Sylvestera Stallonea. Prvo su iz Splita luksuznom jahtom otplovili na Brač, a potom su viđeni na Hvaru. Ondje su tri krasotice, Sophia, Sistine i Scarlett, iskusile čari noćnog života, a drugi dan obitelj se uputila razgledati ljepote Visa.

  • +28
Obitelj i prijatelji Sylvestera Stallonea na jahti Meira Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Sličnu rutu prošao je i famozni glazbenik Jon Bon Jovi te je s obitelji posjetio Dubrovnik, potom Cavtat, pa otok Korčulu, a turneju je završio na Hvaru.

  • +3
Jon Bon Jovi s obitelji stigao na odmor u Hrvatsku Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

U Dubrovnik je stigao i slavni modni dizajner Alexander Wang, u blizini otoka Mljeta odmarala se Heidi Klum s novopečenim suprugom, a Elafite su posjetili i zaručnici Daša Žukova i Stavros Niarchos.

Na obližnjem Lopudu boravio je nekoliko dana Owen Wilson, glumac koji je sa Salmom Hayek na tom prekrasnom otoku snimao film 'Bliss', ali i uživao u ljepotana najjužnije županije, na koju nije ostao imun ni reper Ludacris boraveći s obitelji na Korčuli.