ANDREA ČUBRIĆ

Nekad je bila vokal vodećeg domaćeg dance sastava, otkrivamo što radi danas

31.01.2019 u 12:44

Bionic
Reading

Grupa Electro team na sceni je više od 30 godina. Devedeseth su napravili 'revoluciju' kad je riječ o dance glazbi na domaćoj sceni, a njihovi hitovi vrte se i danas. Tijekom tih godina jedini stalni član je bio sam osnivač, Adonis Ćulibrk, poznatiji kao Boytronic, dok se izmijenilo nekoliko pjevačica. Osim pjevačke dive Vanne po mnogima je najupečatljivija bila njezina nasljednica Andrea Čubrić. Kako danas izgleda njezin život, ispričala je za tportal

Andrea Čubrić se u ET-u zadržala godinu dana, a tijekom tog perioda s Andreom Qubrick, kako je sada njezino umjetničko ime, imali su hit 'Da živim po svom' te je ET objavio svoj četvrti studijski album.

'Ušla sam u bend kao maloljetna, a kako sam sazrijevala mijenjala sam stavove i bilo je gotovo čim sam osjetila da se spušta kriterij. Super škola, zahvalna na iskustvu, neizmjerno cijenim Vannu, s Lanom Klingor Mihić surađujem i danas', prisjetila se Andrea.

Zadnje godine provela je Dubaiju kod sestre koja tamo živi i radi sa suprugom.

'Prije toga bila sam zaposlena kao redateljica sinkronizacije animiranog programa u studiju Project 6 i obožavala sam taj novo otkriveni svijet i identitet kao i ljude i vrijeme koje sam tamo provela, ističe. Iza nje je 2 tisuće minuta snimljenih sinhronizacija na RTL-u i ako joj se opet ukaže prilika za tim, odmah bih, kaže, pristala razvijati se i gradirati u tom smjeru.

Otkrila je jesu li joj nedostajali scena i nastupanja. 'Sve sam ja to nadoknadila pod tušem', rekla je kroz smijeh.

View this post on Instagram

Songs about autumn #autumn2018🍁

A post shared by Andrea Čubrić (@andreaqubrick) on

View this post on Instagram

Morning routine #kruhiputar

A post shared by Andrea Čubrić (@andreaqubrick) on

Andrea se i prije grupe ET dokazala kao veliki pjevački potencijal. Glazbenici su je hvalili i rado s njom surađivali pa je često pjevala kao prateći vokal brojnim kolegama, među ostalim i grupi Colonia. Otkrila nam je kako danas izgleda njezina svakodnevica.

Izvor: Društvene mreže

'Ustanem ujutro i odmah idem u studio. Pokreće me to da rastem bez obzira na razultat. To treba prvenstveno meni. Napredak, u skladbama, tekstovima i produkciji. I nemam mir i ne stajem dok se ne pomaknem u tom smjeru. Ostatak vremena provodim sa svojom šestogodisnjom kćeri, Lily u kojoj uživam gledajući je i promatrati kako raste i donosi svoje vlastite stavove. Trenira skokove u vodu i skaće kao ribica', ponosna je mama.

Kad je riječ o bendu u kojem je nekad bila, rekla je da nije čula ništa novo o njima te da o njima zna koliko i drugi, a na pitanje kako joj se čini današnja scena u odnosu na to kad je ona bila aktivnija na njoj i tko joj se sviđa, kao iz topa govori:

'Znam tko mi se ne svida. A svakako su se promjenile vrijednosti', iskrena je Andrea.

Iako je godinama nismo vidjeli u medijima, itekako je prisutna na glazbenoj sceni i to kao tekstopisac i skladatelj brojnih hitova za izvođače kao što su Ivana Banfić, Ivana Kindl, Mijo Lešina, Sementa Rajhard te Jacques Houdek koji je često hvali.

'Obožavam raditi sa njim. On je apsolutno najbolji. Jako je inteligentan i njegove prosudbe mijenjaju i moj sklop. Volim kada analitički razgovaramo o poslu, a i o životu. Radim i sa Sementom Rajhard, ona je specifična. Ima specifičan glas i pjevanje, uvijek me očara. Izlazi nam singl 'Sirene'' kojeg potpisujem ja. Tu je i Jakov Mađarić sa singlom 'Kako si dospjela tamo', nova mlada pjevačica Ivana Zadro, novi singl Jacquesa uskoro i još mnogo toga ove godine', najavila je.

  • +4
Andrea Čubrić Izvor: Cropix / Autor: Davor Pongracic / CROPIX