DVOPEK: ŠVEC VS. VIOLIĆ

'Nek' benzin poskupi milijardu posto'

14.01.2011 u 11:00

Bionic
Reading

U novoj godini eto nam i novog Dvopeka, a ovoga tjedna Ida Prester razgovara s voditeljem na nedavno upokojenoj Stojedinici Sinišom Švecom i glumicom Ninom Violić. Teme su: odlazak Radija 101 u povijest te cijene benzina u nebesa

Švec je bio prilično suzdržan po pitanju gašenja radija koji ga je proslavio – kaže tek da se to prije ili kasnije trebalo dogoditi, jer je 'netko proćerdao pare'. Nina Violić smatra da za jedan takav medij mora biti interesa i prisjeća se vremena kad je branio slobodu medija.

'Tada je još bilo interesa za obranom slobode medija. Danas su se svi pomirili da toga, kao, nema', kaže Nina. Švec se nadovezuje tvrdnjom da je mladima danas važnije imati 80 tisuća frendova na fejsu.

Na drugu temu – hoće li prelazak psihološke granice od 9 kuna natjerati Hrvate da se manje voze automobilima – Švec kaže da se neće odreći vožnje jer mu automobil omogućava slobodu da, primjerice, ode u Berlin na koncert benda koji ovdje nikad neće vidjeti. Ipak, kaže da će njegova psihološka granica biti probijena kad dizel bude skuplji od 9 kuna.

Nina Violić se okarakterizirala 'nesposobnom za vožnju', jer je tijekom obuke za vožnju automobila izazvala tri prometne nesreće. U skladu s tim, željela bi da benzin poskupi 'još milijardu posto', no ipak se raduje najavljenom pojeftinjenju zagrebačkog taksija.