LEGENDA NA KOLJENIMA

Radio 101 ide u stečaj, zaposlenicima otkazi

10.01.2011 u 16:33

Bionic
Reading

Uprava Radija 101 izvijestila je javnost da će se na ročištu Trgovačkog suda ujutro u utorak najvjerojatnije otvoriti stečajni postupak nad tom firmom

'U ovom trenutku postoje tri stečajna zahtjeva, jedan od strane bivšeg radnika, a dva od zaposlenika Radija 101. Stečajni postupak u tom trenutku nije više moguće izbjeći, čak i ako isplatimo zahtjeve radnika koji su ih podnijeli. Naime, prema Stečajnom zakonu, dovoljno je ispunjenje jednog od dva razloga koje Zakon propisuje za otvaranje stečajnog postupka, jedan od njih je nelikvidnost, a drugi prezaduženost.

Zakon propisuje za otvaranje stečajnog postupka, jedan od njih je nelikvidnost, a drugi prezaduženost. Ako i isplatimo stečajne zahtjeve, Radio 101 je prezadužen te je otvaranje stečajnog postupka vrlo izvjesno', rekao je Drago Perić, predsjednik uprave Radija 101.

Svi razgovori koje su vodili sa zainteresiranim kupcima, kaže Perić, završili su neuspješno, prije svega zbog prevelike zaduženosti. Radio 101 ima dug od oko 20 milijuna kuna, akumuliranih kroz zadnjih 10 godina, a imovina najvjerojatnije ne vrijedi više od milijun, milijun i pol kuna, navodi predsjednik uprave.

'Otvaranjem stečajnog postupka stečajni upravitelj preuzima vođenje poslovanja Radija 101, upravi prestaje mandat, raspušta se skupština suvlasnika, a svi zaposlenici dobivaju otkaz uz otkazni rok od mjesec dana. Očekuje se da će Radio 101 nastaviti emitirati program i u stečajnom postupku, a prva skupština vjerovnika održati će se u roku od 45 dana', stoji u priopćenju.