o ženskim temama

Neda Ukraden: 'Nekad je to bilo lagano, ali danas, kad ništa ne pomaže, tu je liposukcijska dijeta. Trudim se u ovim godinama prvenstveno brinuti o zdravlju'

07.06.2021 u 22:04

Bionic
Reading

Pjevačica će u kolovozu napuniti 71 godinu, a svojim fantastičnim izgledom ne prestaje oduševljavati obožavatelje. Ne može joj se oduzeti titula najseksi bake Balkana koju zasluženo nosi zahvaljujući svojoj nevjerojatnoj figuri kojom može posramiti i upola mlađe dame. Po tko zna koji put progovorila je o svojim beauty navikama, a otkrila je i neke nove nepoznate detalje - kako se nosila s menopauzom ili kakvi su njezini jutarnji rituali

'Proteklo korona razdoblje je bilo je pogubno za umjetnike, pogotovo glazbenike koji žive od živih nastupa. Ne postoji osoba koja se bavi ovim našim poslom, a da nije pogođena ovom strašnom pandemijom. Nedostaju putovanja, druženja, živi nastupi. Zaista se želimo što prije vratiti normalnom životu i svom radu, koji volimo i znamo raditi', ispričala je Neda Ukraden za Azru.

Na pitanje koji segment svog života najviše volite kaže da najviše voli svoj dom, obitelj, kćer i unuke. 'Cijeli život sam željna kuće, topline doma, obiteljske atmosfere, pa eto ako je išta dobroga donijela ova pandemija, onda je to vrijeme koje sam provela u kući, družila se sa svojima, uživala u kuhanju, ali i pisanju svoje autobiografije', otkrila je.

  • +3
Neda Ukraden Izvor: Pixsell / Autor: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Svi je, kaže, znaju kao njegovanu i vitku ženu, koja se uvijek brinula o svom izgledu. 'Nekad je to bilo lagano, ali danas, kad ništa ne pomaže, tu je liposukcijska dijeta. Trudim se u ovim godinama prvenstveno brinuti o zdravlju, pa samim tim i o izgledu. Kada primijetim da imam višak kilograma, odmah zovem prijatelja Kenana Mandru da mi donese moj LIPO s kojim za kratko vrijeme vratim liniju u red. Sviđa mi se taj sistem mršavljena, jer daje brze rezultate, a ne osjećam se iscrpljeno i tokom režima nisam gladna. Naravno, nakon toga upražnjavam i fizičku aktivnost, pa zato redovno radim tabata workout, omiljene vježbe, a pored toga plivanje i tenis. Ne konzumiram cigarete, ni alkohol, osim čašu-dvije vina. Nastojim jesti mediteransku ishranu. Spremam na način da je sve lešo i kuhano, dok namirnice moraju biti svježe. Međutim, naravno, ponekad pojedem i burek, čisto da me želja mine', priznala je. Na temu menopauze i kako se nosila s njom rekla je da nije imala vremena misliti o tome.

'Bilo je to najgore razdoblje mog života, u kome sam mislila kako spasiti dijete, obitelj iz vihora rata, kako im omogućiti koliko-toliko normalan život. Kada moraš biti majka i otac te staratelj porodici, a pri tome si sam, nemaš kada da misliš o menopauzi. Zapravo, rad je lijek i terapija za sve, pa i za to', smatra Neda. Otkrila je što uvijek nosi u svojoj torbi.

'U torbi se uvijek nalaze telefon, ključevi, novčanik, naravno i pudrijera, sjaj za usne, maramice, maske, antiseptik sprej, parfem, a naravno tu je i GE132 za jak imunitet koji dobro dođe u ovo vrijeme', rekla je. A evo i kako izgledaju njezini jutarnji rituali. 'Jutro počinjem čašom mlake vode u koju nacijedim pola ili cijeli limun. Tome dodam kurkumu te popijem jednu kapsulu GE132. Popijem veliku šalicu turske kave bez šećera i uzmem to vrijeme da pročitam poruke, pogledam vijesti, a potom odradim jutarnje vježbe', izjavila je pjevačica.