aktivna super baka

Neda Ukraden: 'Silikoni, umjetni umeci za kosu i općenito umjetni izgled nisu standard ljepote i tome nikako ne pribjegavam'

23.04.2021 u 11:29

Bionic
Reading

Poput svih glazbenika na svijetu i njoj nedostaju koncerti i živi kontakti s vjernom publikom. 70-ogodišnja pjevačica radi na novim pjesmama i albumu kojeg će uskoro objaviti, nedavno je snimila i video spot, a radi i na svojoj biografiji. Ipak, najviše vremena provodi s obitelji za koju kaže da joj je prioritet u životu

Nekome tko je pedeset godina navikao putovati i održavati koncerte diljem svijeta, kaže Neda Ukraden, nije nimalo lako podnijeti neaktivnost, odsustvo publike, izostanak druženja, koncerata, snimanja.

'Ipak, dobro je da sam pronašla vrijeme da počnem pisati autobiografiju, svoj roman života, jer sam da se dugo spremala za to, da zapišem sve one lijepe, zanimljive stranice moje privatne, ali i profesionalne biografije. Upravo završavam razdoblje do 1992. godine', rekla je za Story.

Trinaest mjeseci bez nastupa i primanja za većinu ljudi koji nemaju basnoslovne honorare ni visoka primanja od digitalija i autorskog rada smatra velikom tragedijom. 'Mislim da će mnoge obitelji to jako pogoditi, ako ne i dovesti ih do raspada, kao i da će mnogi muzičari promijeniti zanimanje i odustati od glazbe', kaže Neda.

  • +4
Neda Ukraden Izvor: Pixsell / Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL

Oni s visokim honorarima i primanjima od YouTubea, tvrdi pjevačica, manje su osjetili posljedice pandemije od onih koji isključivo žive od nastupa. Kaže da poznaje dosta glazbenika koji su napustili glazbu i zaposlili se u nekoj drugoj industriji.

Pričala je opet i o svom mladolikom izgledu. 'Silikoni, umjetni umeci za kosu i općenito umjetni izgled nije standard ljepote i tome nikako ne pribjegavam', naglasila je.

Svjesna je da je žena kojim izgledom i stavovima 'razbija predrasude o starosti, o ljepoti u 'izvjesnim godinama', o tabuima iza koji se često krije i zavist i nezadovoljstvo vlastitim životom'. 'Moja misija kao javne osobe je da svim ženama dam podršku, da svojim osobnim primjerom pokažem da možemo kad hoćemo biti lijepe i sretne, potpuno neovisno o tome koliko nam je godina', poručila je.