MATT DAMON

Ne pomaže mu niti slava: Sve scene u kojima se pojavljivao holivudski glumac izbrisane su

12.06.2018 u 10:39

Bionic
Reading

Zbog svog stava o seksualnom zlostavljanju u Hollywoodu, glumac Matt Damon našao se na meti javnosti, a protiv njega je pokrenuta i peticija koja je prikupila 28 tisuća potpisa. Očito zbog svega toga, smatrajući da će samo naštetiti ugledu filma, redatelj Gary Ross iz filma 'Oceanovih 8' izbrisao je sve scene u kojima se, u epizodnoj ulozi, pojavljuje 47-godišnji Damon

Za potrebe filma 'Oceanovih 8' epizodne uloge dobili su i mnogobrojni glumci iz nastavaka 'Oceanovih 11' i 'Oceanovih 12', no, nisu sve njihove snimljene scene dobile priliku da na kraju i postanu dio filma. Iako je, uz Brada Pitta i Georgea Clooneyja, jedan od najpoznatijih lica prethodnih nastavaka, filmske scene koje je snimio Matt Damon izbrisane su.

Redatelj filma Gary Ross objasnio je i zašto se to dogodilo. 'Odabir epizodnih uloga eklektičan je proces, no važno je točno vidjeti koja se najbolje uklapa u priču. Ovaj film, za razliku od mnogih koje sam već snimio, imao je opsežan proces, igrali smo se, istraživali, a sve u korist najboljeg mogućeg finalnog scenarija', rekao je Ross.

  • +14
Matt Damon Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Inače, obožavatelji filma potpisali su peticiju, zahtjevajući da se Damona makne iz filma, nakon što je imao kontroverzne komentare oko holivudskog skandala o seksualnom zlostavljanju prošle godine. U trenutku kada je film objavljen, peticija je imala više od 28 tisuća potpisa.

'Ostanak Damona u filmu trivijaliziralo bi ozbiljnost optužbi protiv seksualnih zlostavljača kakav je i Weinstein, a i pokazuje veliko nepoštivanje prema svim hrabrim ženama koje su istupile i javno progovorile o svemu', stoji u peticiji.