ZAUVIJEK NESTALI

Kakvi pehisti: Ovi su glumci izgubili svoje zlatne kipiće Oscara

11.03.2018 u 19:46

Bionic
Reading

Trofej zlatnog kipića za sve ljude glumačkog svijeta najveća je potvrda uspjeha koju su mogli dobit. Zbog toga je dodjela Oscara definitivno jedna od najvažnijih večeri u životu svakog nominiranog kandidata. Ipak postoje oni koji su ga osvojili, ai isto tako još brže i izgubili

Nezgoda s prestižnim zlatnim kipićima u povijesti Hollywooda je mnogo, a zadnji takav primjer mogli smo vidjeti prije nekoliko dana kada je na jubilarnoj 90. dodjeli Oscara nepoznati muškarac ukrao kipić Frances McDormand koji je osvojila za najbolju glumicu u filmu 'Tri plakata izvan grada'. Krađa se dogodila na zabavi koja se odvila neposredno nakon same dodjele nagrada, a lopov je brzo uhvaćen.

Zlatnog kipića u svojim rukama nije dugo zadržala ni Angelina Jolie kada je 2000. Osvojila nagradu za najbolju sporednu ulicu u filmu 'Girl, Interrupted'. Poklonila ga je svojoj majci Marcheline Bertland kod koje je bio sve do njezine smrti 2007. Nakon toga Oscaru se gubi svaki trag i nitko ne zna gdje je.

Whoopi Goldberg druga je Afroamerikanka u svijetu koja je osvojila Oscara i to za ulogu Ode Mae Brown u filmu 'Duh'. Nekoliko godina nakon slavna glumica poslala je svoj kipić u Chicago na poliranje kako bi ponovno dobio nekadašnji sjaj. Nažalost paket u kojem ga je poslala na odredište je stigao prazan. Nakon istrage, Oscar je pronađen na aerodromu u kanti za smeće, a potom vraćen vlasnici.

Oscar glumice Olympie Dukakis ukraden je iz njezina doma 1989. godine tijekom provale i nikada više nije pronađen. Rekorder u gubljenju Oscara definitivno je slavni zavodnik Marlon Brando koji je bez svoje nagrade ostao čak dva puta. 'Ne znam što se dogodilo Oscaru koji sam dobio za film 'On the Waterfront', negdje je jednostavno nestao', objasnio je tada glumac.

Jeff Bridges Oscara je osvojio 2010. ulogom alkoholičara u filmu 'Crazi Heart'. Bila je to posebna nagrada jer je nakon mnogo nominacija napokon otišao kući s ovom zlatnom statuom. No, godinu dana nakon, svog Oscara više nije mogao pronaći. 'Nagrada je bila na nekoliko mjesta proteklih godinu dana, no evo da budem iskren nisam ga vidio već neko vrijeme', kazao je tada holivudski veteran.

Nezgodu se tek osvojenim Oscarom doživio je i Britanac Colin Firth. Prilikom odlaska na toalet Colin je sa sobom uzeo i kipića kojeg je na kraju ostavio u kupaonici. Na svu sreću Oscara mu je vratio slučajni gost koji se istovremeno zatekao u toaletu.

Ben Affleck i Matt Damon trijumfirali su na filmu 'Good Will Hunting', no dok je Affleck svog osvojenog Oscara i dan danas čuva u vitrini, Damon nije te sreće. 'Zadnje je bio u mom stanu u New Yorku, no nažalost imali smo poplavu kada su neke stvari jednostavno izbačene iz stana. Moja supruga i ja tada smo bili izvan grada, a kada smo se vratili mog Oscara više nije bilo u stanu', ispričao je slavni glumac.

Čuvena oskarovka Margaret O'Brien doživjela je nešto slično kao i Frances McDormand samo s mnogo tragičnijim završetkom. Privatna spremačica koja je godinama čistila njezinu kuću jednoga je dana odlučila zlatni kipić odnijeti na poliranje i profesionalno čišćenje kod zlatara. Na veliku žalost glumice O'Brien, sporna spremačica više se nikada nije vratila.

  • +13
Slavni na dodjeli Oscara Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia