PROBLEMIMA NEMA KRAJA

Bolan gubitak: Najteži dani za Matta Damona

24.12.2017 u 13:42

Bionic
Reading

Oskarovac Matt Damon trenutačno proživljava najteže dane. Glumčev otac, Kent Damon preminuo je u dobi od 74 godine nakon duge i teške borbe s karcinomom. Osim privatne tragedije koja ga je zadesila, glumac se zbog stava o seksualnom zlostavljanju u Hollywoodu našao na meti javnosti, a protiv njega je pokrenuta i peticija

Glumac je još prije osam godina otkrio da mu otac boluje od karcinoma, a zadnjih mjeseci stanje mu se jako pogoršalo. Iako trenutačno traje promocija njegovog novog filma  Downsizing, Matt Damon je propustio nekoliko promotivnih pojavljivanja  kako bi bio uz obitelj koja živi u Bostonu.  

Osim privatne tragedije koja je potresla glumca, zadnjih dana sve su glasniji i pozivi da ga se izbaci iz novog filma 'Oceans' 8', a online peticija u kojoj se to zahtijeva već ima preko 25.000 potpisa. U novom dijelu sage o 'Oceanovima' zvijezde su Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway i Rihanna, a to bi trebao biti film koji veliča žene, stoji u peticiji.

Ocean's 8 Autor: YouTube

Damonu se zamjera što je trivijalizirao ozbiljnu prirodu optužbi za seksualno zlostavljanje u slučaju producenta Harveyja Weinsteina i time pokazao ogromno nepoštivanje hrabrih žena koje su odlučile javno progovoriti o tome, stoji nadalje u peticiji kojom se traže da se izbace svene iz filma u kojima se pojavljuje Damon. Razlog tome su i njegovi nedavni istupi u javnosti.

  • +6
Matt Damon i supruga Luciana Barroso Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U nedavnom intervjuu za Business Insider na novinarsko pitanje bi li pristao raditi s nekim tko je optužen za seksualno zlostavljanje, Matt Damon je odgovorio da to ovisi od slučaja do slučaja.

'Razmišljam o tome stalno. Mislim, ne bih želio raditi s nekim tko je… Znate, život je previše kratak za to. Ali ako se radi o nekome koga je netko optužio, znate, razmišljao bih o tome ovisno o slučaju. Zapitao bih se 'Koja se priča krije iza ovoga?', rekao je glumac.

Downsizing Autor: YouTube

To je stajalište potvrdio i u razgovoru za ABC kad je rekao: 'Mislim da se ne govori dovoljno o tome kako u Hollywoodu postoji gomila muškaraca koji ne rade takve stvari i na čije živote ovo neće utjecati. Takva je ogromna većina muškaraca s kojima sam surađivao... Morat ćemo u jendom trenutku napraviti razliku između, znate, tapšanja po stražnjici i silovanja ili zlostavljanja djeteta. I jedno i drugo treba zaustaviti, ali ne možemo poistovjećivati te dvije stvari, zar ne?, rekao je Damon.