ANTHONY BOURDAIN

Napokon pročitana oporuka kuharske zvijezde: Nagađalo se o nevjerojatnom bogatstvu, no istina je drugačija

06.07.2018 u 10:04

Bionic
Reading

Mjesec dana nakon smrti, koja je u šoku i nevjerici ostavila milijune obožavatelja Anthonyja Bourdaina, slavnog kuharskog chefa, na red je došlo i čitanje njegove oporuke. Iako se nagađalo kako se njegovo bogatstvo penje na nevjerojatnih 16 milijuna dolara, u stvarnosti je ta cifra puno manja

Prema službenim papirima, bogatstvo preminulog kulinarskog chefa Anthonyja Bourdaina iznosi tek 1,21 milijun dolara, od čega je 425 tisuća u gotovini, 35 tisuća na brokerskom računu, 250 tisuća u 'privatnom vlasništvu' te pola milijuna dolara autorskih naknada i sličnog.

  • +23
Anthony Bourdain Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sve to naslijedit će njegovo jedino dijete - 11-godišnja kći Ariane, koju je dobio u braku s Ottaviom Busiom. Budući da je Ariane maloljetna, sud će odrediti osobu koja će se brinuti o njezinom nasljedstvu sve do punoljetnosti. Sve nekretnine dobit će upravo Ottavia Busia. Iako je par 2016. krenuo svatko svojim putem, razvod nikada nije finaliziran, stoga će ona to naslijediti.

61-godišnja kuharska zvijezda pronađena je mrtva 8. lipnja u hotelskoj sobi u francuskom Kaysersbergu, dok je snimao nove epizode serije 'Parts Unknown' s bliskim prijateljem, francuskim kuharom Ericom Ripertom.

U javnost je odmah procurilo kako je riječ o samoubojstvu, a nakon 14 dana autopsija je otkrila da Bourdain u svom tijelu nije imao nikakve tragove narkotika u vrijeme smrti.