EMOTIVNI OPROŠTAJ

Oglasila se partnerica Anthonyja Bourdaina: 'Bio je moja ljubav, oslonac i zaštitnik'

08.06.2018 u 20:12

Bionic
Reading

Svijet je šokiran smrću slavnog njujorškog kuhara koji je preminuo u 61. godini. Anthony Michael Bourdainea pronašli su mrtvog u Francuskoj, a prema pisanju stranih medija uzrok smrti je samoubojstvo. Njegova partnerica, talijanska glumica i aktivistkinja Asia Argento oglasila se na društvenim mrežama

'Anthony je davao cijelog sebe u svemu što je radio. Njegov briljantan i neustrašiv duh nadahnuo je mnoge, a njegova velikodušnost bila je bezgranična. Bio je moja ljubav, moj oslonac i moj zaštitnik. Moja tuga ne može se opisati riječima. Njegova obitelj je u mojim mislima i molim sve da poštuju njihovu i moju privatnost ', napisala je na Twitteru, 42-godišnja glumica Asia Argento.

Par se upoznao prije dvije godine u Londonu, a vezu su potvrdili u veljači 2017. godine. Bourdain je bio cijelo vrijeme uz svoju djevojku kada je otkrila da ju je filmski mogul Harvey Weinstein silovao prije dvadeset godina. Proslavljeni chef i televizijska ličnost, te autor mnogih knjiga, nedavno je otkrio kako je ga njegova partnerica učinila 'sretnim na način na koji je mislio da nikada neće biti'.

It’s a wrap! #Firenze @partsunknowncnn @anthonybourdain #makearteveryday

A post shared by asiaargento (@asiaargento) on

Samo dva sata prije nego što je objavljeno da je Bourdain umro Argento je na Instagramu objavila fotografiju na kojoj nosi majicu s natpisom 'J...te se svi' i slikom Bourdainova idola Sida Viciousa. 'Znaš tko si', napisala je pored fotografije, koja je poslije uklonjena.

Iz braka s Ottaviom Busiom, Bourdain je dobio kćer Ariane. Busia je također Talijanka, iz regije Lombardije. U Ameriku je došla 2002. godine. Brak je trajao devet godina, a osim obitelji i ugostitleljskog biznisa vezala ih je i ljubav prema brazilskom jiujitsuu u kojem chef ima plavi pojas. Posao ga je držao podalje od obitelji pa su se Bourdain i Busia rastali 2016. godine.

  • +23
Anthony Bourdain Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bourdain se navodno objesio u sobi u hotelu Le Chambard u Kaysersbergu u Francuskoj dok je snimao epizodu svoje emisije na CNN-u Parts Unknown. Pronašao ga je bliski prijatelj Éric Ripert danas ujutro.