jedna od najmoćnijih live atrakcija

Nakon trijumfalnih koncerata u Zagrebu i Rijeci, bend Jelusick započeo južnoameričku turneju

18.04.2024 u 08:39

Bionic
Reading

Nakon što su žestokim rasprodanim svirkama u zagrebačkoj Tvornici kulture i riječkom Pogonu kulture pokazali da su jedna od najmoćnijih live atrakcija na glazbenoj sceni, bend Jelusick, predvođen Dinom Jelusićem, otputovao je u Južnu Ameriku gdje započinju veliku turneju

Dobitnici nagrade Porin u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe, ispred sebe imaju najavljene uzbudljive koncerte u Brazilu, Argentini i Paragvaju te postaju jedni od najistaknutijih ambasadora koji Hrvatsku u inozemstvu predstavljaju na najbolji mogući način, stoji u priopćenju.

Dečki su već zakoračili u svoju južnoameričku pustolovinu te su u Rio de Janeiru srdačno primljeni, a tek ih očekuju susreti s brojnim obožavateljima koji željno iščekuju njihove nastupe.

Posljednja godina dana za bend čiji članovi uz Dina Jelusića su Ivan Keller - gitara, Luka Brodarić - bas, Mario Lepoglavec – bubnjevi, bila je prekretnica po mnogo toga. Objavili su debitantski album 'Follow the Blind Man' koji je mahom hvalila i publika i kritika, osvojili su nominacije za nagrade Rock&Off i Porin koji su i osvojili u kategoriji Najboljeg albuma rock glazbe, održali zavidan broj koncerata po Hrvatskoj i Europi, a kruna ovog sjajnog niza bio je upravo koncert u Tvornici kulture.

Jelusick je uspio nešto što rijetko kome u Hrvatskoj polazi za rukom, domaći bend hard rock/metal žanra koji je uspio stvoriti publiku i osvojiti publiku unutar Lijepe naše, ali i puno šire.

Aktualna turneja Jelusick osim u Brazil, Argentinu i Paragvaj dovodi i u Francusku, Italiju, Mađarsku, Slovačku, Španjolsku, Bugarsku, Ujedinjeno Kraljevstvo. Očekuje ih i nekoliko datuma po Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, a u uskoro stiže i još najava. Za više informacija pratite službene stranice benda.