velika imena

Jakov Sedlar za svoj novi film angažirao holivudsku zvijezdu, ali i Dinu Jelusića

15.03.2024 u 09:44

Bionic
Reading

Jedan od naših ponajboljih vokalista može se pohvaliti sa bogatim životopisom u koji će uskoro upisati i rad na glazbi za film. Naime, u pripremi je film '260 Days' po istoimenoj knjizi Marijana Gubine kojeg će režirati Jakov Sedlar, a Dino Jelusić prihvatio ponudu da bude autor filmske glazbe

Kako prenosi HRT, Dino Jelusić je pročitao Marijanov roman (na temelju njega već je nastala kazališna predstava) prije njegova tiskanja, a presudan je bio slučajni susret s autorom u Splitu još davne 2011. godine kada je objavljena pjesma 'Prošao sam sve'.

Roman o stradanju u Domovinskom ratu Marijana Gubine i njegove obitelji inspirirao je Jelusićev cijeli album. Pjevač je izjavio da je dobio težak zadatak da se prihvati kreiranja glazbe za film koji će se uskoro početi snimati, no smatra kako će se uspješno snaći i u ovome.

svi žele 'selfie' s njima

Spremno pozirali: Dino Jelusić i finalist 'The Voicea' stvorili redove u Zagrebu

Pogledaj galeriju

Gubina je izjavio i kako Jakov Sedlar trenutno u New Yorku pregovara s nekoliko hollywoodskih imena koja bi se mogla pojaviti u filmu, a za sada su objavili samo ime poznatog glumca i producenta Tima Rotha s kojim su pregovori završeni i najvjerojatnije će ostvariti jednu od uloga u filmu.

Gubina je pozvao na uključenje u crowdfunding kampanju te vlastitim prilozima pomognu u nastajanju filma, a direktor produkcije Dražen Majstorović izjavio je da kampanja ima već 11 ambasadora u kojoj je, osim Jelusića i Zlatko Dalić, Tomo Medved i osječki sportaši Robert Seligman i Luka Pratljačić.

Bohemian Rock Symphony

Dino Jelusić oduševio kao Freddie Mercury u Ciboni

Pogledaj galeriju