PEGLA TUĐE GREŠKE

Nakon što je njegova šogorica prodavala maske za 200 kuna, George Clooney donirao milijun dolara za borbu protiv koronavirusa

09.04.2020 u 23:19

Bionic
Reading

George Clooney i njegova supruga Amal pridružili su se brojnim poznatim zvijezdama u suzbijanju koronakrize pomoću donacija. Holivudski par donirao je preko milijun dolara, a dok jedni u ovome vide njihova velika srca, drugi sumnjaju kako ovim potezom žele osvijetliti obraz Amaline sestre koja je nedavno svojim poslovnim potezom razbijesnila javnost

Holivudska zvijezda George Clooney i njegova supruga, uspješna odvjetnica Amal Clooney iskeširali su nevjerojatnu svotu novca kako bi pomogli u borbi protiv virusa COVID-19 koji je u svijetu usmrtio više od 90 tisuća ljudi. SAD je s više od 450 tisuća slučajeva zemlja s najvećim brojem zaraženih osoba u kojoj je ujedno od koronavirusa preminulo više od 15 tisuća ljudi.

Brojnim poznatim osobama koje su donirale novac pridružio se i slavni holivudski par, izdvojivši preko milijun dolara osobnih sredstava za šest različitih udruga.

Clonneyjevi su navodno donirali po 250 tisuća dolara organizacijama Motion Picture & Television Fund koja nudi financijsku pomoć oštećenima u filmskoj i televizijskoj industriji, the SAG-AFTRA Fund koja financijski potpomaže osobe koje su ostale bez posla te Los Angeles Mayor’s Fund koja medicinskim zalihama pomaže opskrbiti bolnice, osigurava obroke onima u izolaciji, pomaže beskućnicima i brine o djeci obitelji koje je zahvatio virus.

Holivudski par također je donirao 300 tisuća dolara trima humanitarnim udrugama - the Lebanese Food Bank koja osigurava obroke potrebitima, udruzi the National Health Service COVID-19 appeal koja pomaže zdravstvenom osoblju koje je na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa te udruzi the Lombardo Italy Region koja novac direktno proslijeđuje lokalnim bolnicama u Lombardiji, gdje Clooneyjevi posjeduju vikendicu.

Ova nesumnjivo velika gesta slavnog para uslijedila je nakon što je starija sestra Amal Clooney, Tala Alamuddin, iznenadila svoje obožavatelje i kupce kada je prije mjesec dana u svoju standardnu ponudu dizajnerskog brenda uvrstila novi asortiman Le Masque - zaštitnih maskica za lice koje je odlučila prodavati po cijeni od 200 kuna po komadu.

Nije trebalo dugo da ju javnost prozove, a mnogi vjeruju kako ovim humanitarnim potezom Clooneyjevi pokušavaju 'ispeglati' njezinu lošu i etički upitnu poslovnu odluku.